Hlavní obsah

Baghdatis připravil Robreda o tenisový Turnaj mistrů

PAŘÍŽ

Tenisté Marcos Baghdatis z Kypru a Argentinec David Nalbandian si v pátek vybojovali postup do semifinále pařížského turnaje Masters. Přemožitel světové jedničky Rogera Federera Nalbandian vyřadil španělského tenistu Davida Ferrera, na němž ve čtvrtek ztroskotal Tomáš Berdych. Baghdatis zase ukončil snahu Tommyho Robreda kvalifikovat se na šanghajský Turnaj mistrů.

Článek

Robredo patřil mezi více než desítku hráčů, kteří v Paříži bojovali o Turnaj mistrů, ale v pátečním čtvrtfinále prohrál dvakrát 4:6. Baghdatis už naopak nemůže na start v Šanghaji pro nejlepší osmičku hráčů sezóny pomýšlet. V Paříži jsou však ve hře tučné prémie z celkové dotace 2,45 milionu dolarů.

Sedmým jistým účastníkem Turnaje mistrů se dnes stal chilský tenista Fernando Gonzalez. I když na Masters v Paříži vypadl v druhém kole, jeho ruský přemožitel Michail Južnyj mu pak paradoxně pomohl na vrcholný podnik sezóny. Prohrál totiž ve čtvrtfinále se světovou dvojkou Španělem Rafaelem Nadalem.

Největší šanci zahrát si za necelé dva týdny v Šanghaji má po dnešku Francouz Richard Gasquet. Ve čtvrtfinálovém duelu dvou aspirantů na start v Turnaji mistrů zdolal Brita Andyho Murrayho ve třech setech a ohrozit ho může už jen Kypřan Marcos Baghdatis.

PAŘÍŽ
Muži, dvouhra - čtvrtfinále:
Nalbandian (Arg.) - Ferrer (5-Šp.) 7:6 (7:3), 6:7 (3:7), 6:2, Baghdatis (Kypr) - Robredo (8-Šp.) 6:4, 6:4, Nadal (2-Šp.) - Južnyj (Rus.) 6:4, 6:2, Gasquet (10-Fr.) - Murray (15-Brit.) 6:3, 0:6, 6:4.

Reklama

Související témata: