Hlavní obsah

Gasquet je posledním účastníkem tenisového Turnaje mistrů

PAŘÍŽ

Francouzský tenista Richard Gasquet se stal posledním účastníkem Turnaje mistrů. Pomohl mu k tomu Rafael Nadal, který v sobotním semifinále turnaje série Masters v Paříži vyřadil jeho jediného zbývajícího konkurenta Marcose Baghdatise z Kypru. Na Gasquetově účasti v Šanghaji tak už nic nezměnila ani jeho semifinálová porážka s Argentincem Davidem Nalbandianem.

Článek

Baghdatis se mohl na poslední chvíli dostat na Turnaj mistrů, pokud by v Paříži vyhrál a Francouz skončil v semifinále. Po prvním setu zápasu s druhým hráčem světa ještě měl kyperský tenista naději, když otočil stav z 0:3 a vyhrál 6:4. V dalším průběhu však už byl úspěšnější favorizovaný Španěl a po třísetovém vítězství postoupil do finále. To si zahraje poprvé od červencového turnaje ve Stuttgartu, kde na oblíbené antuce triumfoval.

Ve druhém semifinále potvrdil výbornou formu posledních týdnů vítěz říjnového turnaje série Masters v Madridu Nalbandian. Jihoameričan, který dvakrát za sebou porazil světovou jedničku Rogera Federera, přehrál Gasqueta za 68 minut 6:2 a 6:4.

Čeští tenisté Lukáš Dlouhý a Pavel Vízner těsně podlehli v generálce na Turnaj mistrů po vyrovnané bitvě nejlepším deblistům světa bratrům Bobovi a Miku Bryanovým. Ve čtvrtfinále Masters v Paříži v posledním duelu pátečního programu sehráli s americkými jedničkami vyrovnanou bitvu, kterou ztratili až ve zkráceném třetím setu v poměru 8:10.

Obě dvojice se představí od příští neděle na Turnaji mistrů v Šanghaji, kterým tenisté uzavřou sezonu. Dvojčata Bryanova už mají více než dva měsíce jistotu, že vyhrají deblové pořadí Champion Race a potřetí za sebou zakončí rok jako nejlepší světový pár ve čtyřhře.

PAŘÍŽ
Dvouhra - semifinále:
Nadal (2-Šp.) - Baghdatis (Kypr) 4:6, 6:4, 6:3, Nalbandian (Arg.) - Gasquet (10-Fr.) 6:2, 6:4.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Dlouhý, Vízner (5-ČR) 4:6, 7:6 (7:2), 10:8.

Reklama

Související témata: