Hlavní obsah

Německý svaz považuje Haasovu otravu jen za spekulace

Německá tenisová federace považuje informace o možné otravě Tommyho Haase při zářijovém semifinále Davisova poháru v Rusku jen za spekulace. Svazoví funkcionáři ve čtvrtek zdůraznili, že pro to neexistuje žádný medicínský důkaz.

Článek

S příběhem o otravě nejlepšího německého tenisty přišel deblový specialista Alexander Waske, kterému to prý prozradil nejmenovaný ruský manažer. Německý týmový lékař Erich Rembeck však řekl, že pro to neexistuje žádný důkaz. Haasovi kvůli údajné střevní chřipce dělali krevní testy jen na přítomnost viru, podezření z otravy se v Moskvě neobjevilo.

"Nebyl žádný medicínský důvod, který by ospravedlňoval další testy zaměřené na otravu," zprostředkoval jeho stanovisko mluvčí svazu. "Protože nemáme žádný důkaz o otravě a nevíme, jak spolehlivý je ten informátor, musíme uznat, že to není nic jiného než spekulace," vysvětlil.

Obdobně, jen v rozhořčenějším tónu reagovala na Waskeho vyjádření ruská strana. "Haas a Waske asi viděli moc filmů o špiónech," citoval ve čtvrtek list Welt viceprezidenta ruského tenisového svazu Alexeje Selivaněnka. "Pokud mu (Waskemu) někdo skutečně napovídal takové nesmysly, měl by nám dát jeho jméno. Jinak se ale celé záležitosti můžeme jen smát. Byli jsme dost silní na to, abychom vyhráli na hřišti," dodal Selivaněnko.

Haas, jenž se následkem žaludečních problémů cítí od zápasu v Moskvě slabý, odjede do New Yorku na testy krve a vlasů, které by mohly odhalit přítomnost případného jedu. Případem se začala zabývat i Mezinárodní tenisová federace.

Němci po sobotě vedli v Moskvě 2:1, ale Haas pak strávil noc na záchodě a nemohl nastoupit k nedělní dvouhře. Hosté obě prohráli a po výhře 3:2 na zápasy postoupili do finále domácí svěřenci Šamila Tarpiščeva. "Prohráli jsme, protože ruský tým byl v těch třech dnech lepší než my," dodal mluvčí s tím, že napadení výsledku svaz nechystá.

Reklama