Hlavní obsah

Sampras v exhibici s Federerem vedl, ale prohrál ve dvou setech

SOUL

Nejlepší tenista světa Roger Federer podle očekávání v Soulu vyhrál exhibiční zápas s legendárním Petem Samprasem, který před pěti lety ukončil kariéru. Americký tenista sice v prvním setu vedl 4:2, ale nakonec prohrál 4:6 a 3:6. Na okruhu ATP se oba tenisté potkali jen v osmifinále Wimbledonu 2001, kde Federer vyhrál v pěti setech a ukončil Samprasovo kralování na londýnské trávě.

Článek

Od té doby se švýcarský tenista stal fenoménem bílého sportu a jen dva grandslamové tituly ho dělí od Samprasových rekordních 14 triumfů. Šestatřicetiletý bývalý nejlepší hráč světa tak byl v pondělí outsiderem, ale v Soulu se dočkal bouřlivé podpory publika.

Sampras ukázal, že se na exhibiční duel připravil. Hned při svém prvním podání poslal na stranu o jedenáct let mladšího soupeře dvě esa a zanedlouho se krásným kraťasem dostal do vedení 4:2. "Cítím se docela dobře. Udělal jsem z toho drama, což byl můj cíl," pochvaloval si Sampras.

Federer otočil zápas, který se mu líbil

V dalším průběhu zápasu s čerstvým vítězem Turnaje mistrů střídal hvězdné momenty při podání i na síti s nevynucenými chybami a Federer otočil zápas, který se mu líbil. "Když jsem vyrůstal, Pete patřil mezi mé vzory, a je skvělé si s ním zahrát. Nebylo to jednoduché pro něj, protože je pět let mimo hru, ale ani pro mě. Jsem světová jednička a všichni čekali, že vyhraju," řekl.

Nehrající a hrající legenda světového tenisu se na kurtu potkají při dalších exhibicích ve čtvrtek v Kuala Lumpuru a v sobotu v čínské enklávě Macau. Sampras vůbec neuvažuje o tom, že by se z důchodu vrátil. "K návratu musíte mít nějaký důvod. Já zůstanu doma a budu se v televizi dívat, jak Roger vítězí."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články