Hlavní obsah

Nadal má problémy s chodidlem, ale sám je za vážné nepovažuje

MADRID

Španělský tenista Rafael Nadal má vážné problémy s chodidlem. Podle jeho strýce a trenéra Toniho Nadala jsou poměrně vážné a mohly by ovlivnit jeho kariéru, ale druhý hráč světového žebříčku je zlehčuje.

Článek

"Už se s tím zraněním potýká od roku 2005. Musí se s tím naučit žít, jako to dokázal v posledních dvou letech," řekl ve středu Toni Nadal listu Diario de Mallorca. Situace je podle něj poměrně vážná. "Nevím, jestli to může ohrozit kariéru, na to bych nechal odpovědět lékaře," dodal.

Podle tenisty však list přehání. "Tohle zranění mi dva roky nezabránilo v tom, abych hrál na nejvyšší úrovni. Příběh, který z toho vznikl, je naprosto nesmyslný," prohlásil Nadal.

Pod vedením svého strýce se trojnásobný vítěz Roland Garros snaží pozměnit svůj herní styl. "Jeho hra se zlepšila a zápasy nebyly tak náročné. Klíčové bylo zkrátit zápasy, a to jsme dokázali," pochvaloval si kouč průběh sezóny.

Jednadvacetiletý tenista navzdory zdravotním problémům neuvažuje o tom, že by snížil počet odehraných turnajů. "Jeho problémem je, že musí hrát, aby si udržel svalový tonus a kondici. Není žádný jiný způsob, jak toho dosáhnout," vysvětlil Toni Nadal.

Reklama