Hlavní obsah

Američtí tenisté vedou ve finále Davis Cupu nad Ruskem 2:0

PORTLAND

Tenisté USA mají nakročeno k vítězství v Davis Cupu. Po úvodních dvouhrách totiž ve finále vedou nad týmem Ruska 2:0. O první bod se postaral Andy Roddick, který po hladké průběhu porazil 3:0 na sety Dmitrije Tursunova. Vyrovnanější průběh nabídlo druhé utkání, i to ale pro sebe ukořistili Američané. James Blake zdolal Michaila Južného 3:1, tři ze čtyřech sad ale dospěly až do tie-breaku

Článek

Roddick v letošním roce ještě v Davisově Poháru nenašel přemožitele a jeho bilance činí šest výher a žádná prohra. „Naučil jsem se hrát v této soutěži lépe,“ přiznal po zápase s Tursonovem, který v americkém Portlandu sledovalo 12 000 fanoušků.

Druhý bod přidal zámořské velmoci James Blake, ale jeho zápas s Južným byl o poznání vyrovnanější. Blake vyhrál 3:1, dvakrát mu ale pomohl až vyhraný tie-break. „Řekl bych, že to pravděpodobně bylo moje největší vítězství v kariéře. Ne pravděpodobně, ale určitě,“ jásal po zápase Blake.

Američané vyhráli Davis Cup už jedenatřicetkrát, naposledy se jim to ale podařilo před dlouhými dvanácti lety. Rozhodující třetí bod mohou v sobotní čtyřhře přidat Bob a Mike Bryanové, proti nimž se postaví Nikolaj Davyděnko a Igor Andrejev.

<tbody><tr class="invert"><td>USA - Rusko 2:0 po prvním dnu </td></tr><tr><td>Roddick - Tursunov 6:4, 6:4, 6:2, Blake - Južnyj 6:3, 7:6 (7:4), 6:7 (3:7), 7:6 (7:3). </td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: