Hlavní obsah

Tenisté USA vyhráli i čtyřhru a po 12 letech mají Davisův pohár

Po dvanácti letech se mohou tenisté USA opět těšit ze zisku nejslavnější týmové soutěže Davisova poháru. Ve finále na domácí půdě v Portlandu jim k vítězství nad Ruskem stačily jen dva hrací dny. Po vítězných pátečních dvouhrách uspěli ve čtyřhře i bratři Mike a Bob Bryanovi, výhra 3:0 na sety nad párem Andrejev, Davyděnko znamenala zisk rozhodujícího třetího bodu.

Článek

V pátek se o první bod nad Ruskem postaral Andy Roddick, který po hladkém průběhu porazil 3:0 na sety Dmitrije Tursunova. Vyrovnanější průběh pak nabídlo druhé utkání, i to ale pro sebe ukořistili Američané. James Blake zdolal Michaila Južného 3:1, tři ze čtyřech sad ale dospěly až do tie-breaku.

Bratři Mike a Bob Bryanovi jsou v současnosti nejlepším tenisovým párem světa a dvojici Igor Andrejev, Nikolaj Davyděnko nedali vůbec šanci. Poněkud složitější pro ně byla jen úvodní sada, která skončila v tie-breaku, další dvě sady však vyhráli 6:4 a 6:2. Američané vyhráli Davis Cup už dvaatřicetkrát.

<tbody><tr class="invert"><td>DAVIS CUP - finále: </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>USA - Rusko 3:0 po druhém dnu</strong> </td></tr><tr><td>Roddick - Tursunov 6:4, 6:4, 6:2, Blake - Južnyj 6:3, 7:6 (7:4), 6:7 (3:7), 7:6 (7:3), M. Bryan, B. Bryan - Andrejev, Davyděnko 7:6, 6:4, 6:2. </td></tr></tbody>

Reklama