Hlavní obsah

Vítězný zápas Siniakové: Hraješ jako idiot, křičela. S tátou vedla zvláštní rozhovor

Praha
Aktualizováno

Jedno z nejpovedenějších období za poslední rok zažívá tenistka Kateřina Siniaková na turnaji v Dubaji. Přes kvalifikaci, kde vyřadila mimo jiné 37. hráčku světa Číňanku Čengovou či Belgičanku Uytvanckovou, která nedávno dovedla na hranici porážky i Petru Kvitovou, se dostala do hlavní soutěže. V něm hned na úvod potkala krajanku Karolínu Muchovou. A odehrála další parádní zápas. Olomouckou rodačku přehrála po setech 6:4, 4:6 a 6:0 a zajistila si postup do druhého kola.

Foto: Profimedia.cz

Kateřina Siniaková mohla být se svým výkonem spokojená (archivní foto)

Článek

Úvodní set plný parádních výměn zvládla Kateřina Siniaková ve velkém stylu, když se mohla opřít o výborné první podání a po 40 minutách sadu získala díky jedinému brejku 6:4.

Obě tenistky bavily pár věrných fanoušků kvalitním tenisem i ve druhé sadě. Do této doby až nezvykle klidně působící Siniaková přišla poprvé o servis až za stavu 2:1 ve svůj prospěch, následný game prohrála čistou hrou. A na kurt si zavolala svého otce.

Co svému tátovi a trenérovi v jedné osobě říkala, nebylo z ruchových mikrofonů patrné, odpověď Dmitrije Siniaka však slyšitelná byla. „Nejsem na tebe naštvanej. Neřeš to. Koukej na míč, na kurt. Řeš jenom sebe. A proč jsem tady? Protože jsi mě zavolala. Dojdi si na záchod, vezmi si medical time," udílel své dceři rady.

Porada na chvilku zabrala a i když Siniaková ohodnotila v následujícím gamu svou hru výkřikem „hraješ jako idiot," dovedla sadu do dramatické koncovky. V ní však byla úspěšnější Muchová a po výhře 6:4 srovnala na 1:1.

Závěrečná sada však už byla jednoznačně v režii dvojnásobné grandslamové šampionky ve čtyřhře. Svou krajanku přejela bez ztráty jediného gamu 6:0 a slaví čtvrté vítězství v řadě.

O to páté může svést hodně pikantní souboj s grandslamovou šampionkou z Australian Open Sofií Keninovou, ta si však musí nejprve poradit s Kazaškou Elinou Rybakinovou.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori