Hlavní obsah

Tenistka Hradecká vyhrála domácí šampionát v hale

MILOVICE

Halovou mistryní republiky v tenise se stala Lucie Hradecká. Druhá nasazená hráčka dnes ve finále v Milovicích zdolala obhájkyni titulu a hlavní favoritku turnaje Sandru Záhlavovou 6:3 a 6:4.

Článek

Hradecká, která je v žebříčku WTA o 52 míst za svou soupeřkou, získala prémii 30 tisíc korun ze stotisícové dotace. Dvaadvacetiletá hráčka I. ČLTK Praha zdolala svou vrstevnici podruhé v krátké době, na začátku prosince porazila Záhlavovou na turnaji v Přerově.

Ve finále přitom začala lépe Záhlavová. Vedla 3:1, ale hrubá chyba na síti jí pak vzala vítr z plachet i úderovou jistotu. Navíc si po ztrátě gamu nechala ošetřovat bolavé stehno.

Hradecká důraznou hrou vyhrála pět gamů za sebou a získala první sadu. Tu druhou začala opět lépe Záhlavová, v dramatické čtvrté hře však ztratila servis a přes veškerou snahu už nedokázala vyrovnat.

Hradecká prohlásila, že titul mistryně republiky je skvělou tečkou za sezonou, v níž se jí celkově příliš nedařilo. "Dnes jsem hrála dobře return, podržel mě servis a rozhodující bylo, že jsem v prvním setu vyhrála sedmý game. Bylo to přes moje vítězství stejně obtížné jako před dvěma týdny v Přerově," uvedla Hradecká.

Záhlavová byla spokojená i se stříbrem. "Bolela mne záda, což ovlivnilo můj pohyb. Chtěla jsem to kompenzovat rukama, ale mým úderům chyběla přesnost," řekla poražená finalistka.

Výsledek - finále:
Hradecká (2-I. ČLTK Praha) - Záhlavová (1-Real Sport Nymburk) 6:3, 6:4.

Reklama

Související témata: