Hlavní obsah

Acapulco je plné překvapení. Na turnaji řádí téměř neznámé hráčky

Leylah Fernandezová, Renata Zarazuaová, Wang Si-jü. O kom se mluví? O mladých tenistkách, které svými výkony šokují na turnaji v Acapulku. Všechny tři si tam zahrají semifinále, kam se ve svých kariérách na akcích WTA dostaly poprvé, a to teenagerky Fernandezová a Wang Si-jü se do hlavní soutěže musely probojovat z kvalifikace.

Foto: Sport.cz

Renata Zarauazová.

Článek

Turnaj v Acapulku je plný překvapení. Mezi semifinalistkami totiž není žádná hráčka z nejlepší padesátky. Žebříčkově nejvýš postavená je vítězka tří turnajů WTA Britka Heather Watsonová, která je devětašedesátá. Další tři tenistky pak figurují ve druhé a třetí stovce, navíc všechny se tady dostaly poprvé v kariéře do semifinále turnaje WTA.

Tou největší senzací je nejspíš Mexičanka Renata Zarazuaová, která v domácím prostředí řádí. V úvodním kole vyřadila dvě stě sedmdesátá hráčka světa grandslamovou vítězku Sloane Stephensovou, v osmifinále Katie Volynetsovou a ve čtvrtfinále Tamaru Zidanšekovou. „Když jsem porazila Sloane Stephensovou, dodalo mi to hodně sebevědomí,“ přiznal Zarazuaová na webu WTA s tím, že jí hodně pomáhá také publikum, které jí nabíjí energií.

O své první finále v kariéře si dvaadvacetiletá Zarazuaová, která na turnaji dostala divokou kartu, zahraje s opět let mladší Leylah Fernandezovou. Sto devadesátá hráčka světa se do hlavní soutěže musela probojovat z kvalifikace. Talentovaná teenagerka loni ovládla juniorské French Open a od té doby se začala prosazovat i mezi profesionálkami. Loni si několikrát zahrála finále na turnajích ITF, odkud si přivezla titul z Gatienau. Letos ve Fed Cupu dokázala porazit Belindu Bencicovou a teď v Acapulku vyřadila třeba bývalou světovou devatenáctku Varvaru Lepčenkovou, nebo ve čtvrtfinále Anastasii Potapovovou

Heather Watsonou pak čeká v souboji o finále Číňanka Wang Su-jü. Vítězka juniorského US Open se také musela prokousat kvalifikací. V úvodním kole pak sto dvacátá sedmá hráčka porazila nasazenou Wang Ja-fan, v osmifinále bývalou světovou pětku Saru Erraniovou a ve čtvrtfinále svou další krajanku Ču Lin. Třeba se některá z téměř neznámých hráček postará o další senzaci a celý turnaj ovládne.

Reklama