Hlavní obsah

Komplikace! Na Davisův pohár jen po změření teploty

Bratislava

Obavy z koronaviru, jenž si na celém světě vyžádal už více než tři tisícovky obětí, se dotknou i nadcházejícího daviscupového souboje mezi tenisty Česka a Slovenska v Bratislavě. Po oba hrací dny v pátek a v sobotu budou zdravotníci fanouškům při vstupu do haly měřit tělesnou teplotu podobně jako na letištích. Píše to server slovenského deníku Nový čas.

Foto: Profimedia.cz

Měření teploty se budou muset podrobit návštěvníci daviscupového duelu mezi tenisty Slovenska a Česka.

Článek

„Chystáme se při vstupu do Národního tenisového centra divákům měřit tělesnou teplotu tak, jak se to dělá na letištích," cituje server generálního sekretáře Slovenského tenisového svazu Igora Mošku, jenž si přeje, aby tato procedura byla „jediným nepříjemnou vzpomínkou fanoušků,"

„Hrát bez diváků, to si raději ani nepředstavuji, z toho bych byl velmi smutný. Vždyť jde o historický souboj, na který jsme v Davisově poháru čekali 27 let," připomíná Moška. Výběr kapitána Dominika Hrbatého tvoří čtveřice Andrej Martin, Norbert Gombos, Jozef Kovalík a deblista Filip Polášek. V sestavě chybí někdejší 24. hráč světa Martin Kližan, který má zlomený malíček levé ruky a musí podstoupit operaci.

Čeští tenisté v čele s jedničkou Jiřím Veselým přicestovali do slovenské metropole v neděli, od pondělí testují antuku v Národním tenisovém centru, kde se kvalifikace o postup na finálový turnaj Davisova poháru v Madridu uskuteční. Kapitán Jaroslav Navrátil povolal ještě Lukáše Rosola, Zdeňka Koláře, Víta Kopřivu a Jonáše Forejtka.

Los je na programu ve čtvrtek.

Reklama

Související témata: