Hlavní obsah

Další rána pro český tenis. Turnaj ve Stromovce se pravděpodobně hrát nebude

Fed Cupem to nekončí. Poté, co Mezinárodní tenisová federace oznámila kvůli hrozbě koronaviru odložení finálového turnaje v Budapešti, musí čeští fanoušci zkousnout další ránu. S největší pravděpodobností se neuskuteční ani tolik očekávaný turnaj ve Stromovce J&T Banka Prague Open, který se měl hrát od 25. dubna až 2. května.

Foto: Sport.cz

Karolína Muchová došla na loňském turnaji ve Stromovce do finále

Článek

V Evropě a ve světě se kvůli epidemii koronaviru ruší či odkládá jedna událost za druhou. Na neurčito byl odložen dubnový finálový turnaj Fed Cupu, v USA měl tento týden začít prestižní turnaj v Indian Wells, který byl zrušen.

"V situaci, které panuje v Evropě a České republice, si bohužel nedovedu ani teoreticky představit, že by na přelomu dubna a května turnaj proběhl," uvedl v tiskové zprávě Miroslav Černošek, majitel agentury Česká sportovní, která je promotérem turnaje.

"Oficiální zrušení turnaje ale není možné bez dohody s ženskou tenisovou organizací WTA, kterou jsem po krizové poradě a zvážení všech okolností v tomto duchu informovali dopisem WTA," dodal.

Pražský turnaj je součástí okruhu WTA v kategorii International od roku 2015 a bývá doménou domácích hráček. První vítězkou se stala Karolína Plíšková, v roce 2016 uspěla Lucie Šafářová a předloni zde kralovala Petra Kvitová. Vloni byla ve finále Karolína Muchová a v roce 2017 hrála o titul Kristýna Plíšková.

Reklama

Související témata: