Hlavní obsah

Uragán se blíží. Budu hrát na ještě vyšší úrovni než dřív, varovala soupeřky vracející se tenisová hvězda

Praha

Kvůli bolavému kolenu ji ještě nezačala sezona. Teď by se však po téměř půlroční pauze měla kanadská hráčka na kurty vrátit. Loňská kometa Bianca Andreescuová své soupeřky dopředu varovala. „Myslím, že budu hrát na ještě vyšší úrovni než dřív,“ prohlásila devatenáctiletá tenistka.

Foto: Profimedia.cz

Bianca Andreescuová.

Článek

Do loňské sezony vletěla jako uragán. Se zkušenějšími soupeřkami si vůbec nelámala hlavu a řádila na kurtech. Bianca Andreescuová ovládla turnaj v Newport Beach, v Indian Wells, Torontu, US Open a kvalifikovala se na prestižní Turnaj mistryň. Tam se však zranila a několik měsíců nemohla hrát.

Kvůli bolavému kolenu musela vynechat Australian Open i následující turnaje. Teď by však měla být připravená vrátit se. Za necelé dva týdny by se chtěla představit na turnaji v Miami. „Nemůžu se dočkat. Jsem trochu nervózní, ale připravená zase hrát,“ uvedla Andreescuová na webu WTA.

„Hodně jsem rehabilitovala a posilovala. Pracovala jsem opravdu velice tvrdě. Myslím, že budu hrát na ještě vyšší úrovni než dřív,“ varovala své soupeřky šestá hráčka světa. Jejím letošním největším cílem je uspět na olympijských hrách v Tokiu. „Od mnoha sportovců jsem slyšela, že je to jeden z největších zážitků v kariéře. Už se tam těším,“ vyprávěla.

„Když jsem byla malá, tak jsem olympijské hry sledovala a mámě jsem říkala, že tam taky budu hrát. Letos mám příležitost, to mě těší. Kdyby se mi náhodou povedlo získat zlato, bylo by to něco neuvěřitelného,“ dodala jedna z nejtalentovanějších tenistek současnosti, jejíž dalším přáním je usednout na tenisový trůn.

Reklama

Související témata: