Hlavní obsah

Těším se, až si příští rok zahraju na trávě. Grandslamový vítěz si prodlouží kariéru

Touhle dobou měl být na turnaji v Miami, kde se po dalším zranění kyčle chtěl vrátit na kurty. Situace kolem koronaviru si však vyžádala zrušení turnajů včetně Wimbledonu, který dvakrát ovládl. Andy Murray si na nejslavnějším grandslamu ale chce ještě zahrát, a tak své fanoušky potěšil tím, když prohlásil, že se do chrámu tenisu příští rok vrátí.

Foto: Sport.cz

Britský tenista Andy Murray.

Článek

Loni kvůli bolavé kyčli už málem odešel do sportovního důchodu. Operace ale naštěstí dopadla dobře a bývalá světová jednička se mohla vrátit k tenisu. Andy Murray na kurtech zase udivoval. Hned na prvním turnaji po zranění slavil titul spolu s Felicianem Lópezem ve čtyřhře, na podzim se pak těšil z dalšího, když vyhrál dvouhru v Antverpách.

Jenže během Davis Cupu opět ucítil v kyčli bolest. Vynechal Australian Open a další turnaje a na kurtech se chtěl představit nyní v Miami. Avšak pandemie nového viru mu to nedovolila. Doufal, že si bude moc zahrát aspoň na svém oblíbeném Wimbledonu, kde loni chyběl, ale ani sem se nepodívá, neboť nejslavnější grandslamový podnik byl také zrušen.

„Je mi strašně líto, že se turnaje v Queen´s Clubu a Wimbledonu neuskuteční. Je to ale správné rozhodnutí,“ uvedl Murray na webu express.co.uk. „Už teď se ale těším, až si příští rok zahraju na trávě,“ dodal trojnásobný grandslamový vítěz, který teď bude pokračovat v trénincích.

Murray je tak dalším hráčem, který se rozhodl svou úspěšnou kariéru ještě prodloužit. Příští sezonu na kurtech uvidíme i legendárního Rogera Federera. Dvacetinásobný grandslamový vítěz přislíbil svou účast na travnatém turnaji v Halle, kde loni získal už desátý titul.

Reklama