Hlavní obsah

Tenisté v prvním kole Davis Cupu přivítají Francouze

Čeští tenisté v 1. kole Davisova poháru přivítají reprezentanty Francie. Rozhodl o tom úterní los ve španělském Madridu. Zápasy prvního kola čekají na svěřence nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila 6. až 8. března 2009.

Článek

Už před losem bylo jasné, že čeští tenisté nezměří síly se Švýcarskem nebo Srbskem. Obě silné reprezentace se špičkovými hráči Rogerem Federerem (Švýcarsko) a Novakem Djokovičem (Srbsko) totiž také nebyly nasazené.

Los nakonec padl na vyrovnaný výběr galského kohouta, se kterým se čestí tenisté v Davisově poháru střetli naposledy před šesti lety. Tehdy Francie ve čtvrtfinále zvítězila nejtěsnějším rozdílem 3:2.

Francouzi mají v první čtyřicítce světového žebříčku hned sedm tenistů. Stabilními oporami týmu jsou Llodra, Gasquet a Matthieu. Ty by navíc mohl podpořit v poslední době skvěle hrající Monfils.

Češi se budou tradičně spoléhat na duo Berdych - Štěpánek. Oba hráči by se však potřebovali dostat z herního útlumu, který je v letošní tenisové sezóně provází.

Navrátil: Je to hratelný los

Čeští tenisté mohli hrát například ve Španělsku, nebo ve Spojených státech amerických, takže nehrající kapitán Jaroslav Navrátil hodnotil los pozitivně. "Je to hratelný los. Je to tak uprostřed škály, která se nabízela. Mají silné hráče a mohou postavit i dobrou čtyřhru, ale naší výhodou bude domácí prostředí a volba povrchu," řekl.

Aktuálně sedmadvacátý hráč světa Berdych cítil šanci na úspěch. "S Francouzi jsem mnoho vzájemných zápasů neodehrál, ale nejsou pro mě neznámí. Důležitá bude správná volba povrchu, musíme se o tom poradit s týmem. Chceme postoupit dál," prohlásil.

Španělsko přivítá Srbsko, Švýcaři cestují do USA

Švýcaři, jejichž tým opět podpoří i světová dvojka Roger Federer, se nakonec představí ve Spojených státech. Srbové s Novakem Djokovičem zavítají do Španělska, kde se jim pravděpodobně na antuce postaví jeden z nejsilnějších výběrů v čele s momentální světovou jedničkou Rafaelem Nadalem.

Ve finále probíhajícího ročníku Argentinci přivítají v listopadu Španěly.

Los prvního kola Davisova poháru:
Argentina - Nizozemí, Španělsko - Srbsko, Rumunsko - Rusko, USA - Švýcarsko, Chorvatsko - Chile, Švédsko - Izrael, Česká republika - Francie, Německo - Rakousko.

Reklama