Hlavní obsah

Deblisté Dlouhý s Paesem zvítězili na turnaji v Bangkoku

BANGKOK

Český deblista Lukáš Dlouhý si připsal svůj první triumf v letošním roce. Po boku Inda Leandera Paese v neděli ve finále turnaje v Bangkoku porazili americký pár Scott Lipsky, David Martin 6:4 a 7:6. Nejvýše nasazená dvojice se tak znovu přiblížila svému snu, kterým je postup na deblový Turnaj mistrů.

Článek

Pětadvacetiletý Dlouhý už má na kontě pět turnajových titulů. S veteránem Paesem letos dosáhli na finále US Open a v Halle, byli i v semifinále Wimbledonu.

Ve finále dvouhry oplatil Francouz Jo-Wilfried Tsonga porážku z prvního grandslamového finále letošního roku v Melbourne Novaku Djokovičovi. V souboji dvou nejvýše nasazených soupeřů byl tentokrát úspěšnější třiadvacetiletý Tsonga, jenž světovou trojku porazil 7:6 a 6:4. Pekingský triumf byl jeho prvním v kariéře a díky němu si připíše na konto 94 000 dolarů.

"O tomto vítězství jsem snil odmalička. Když se mi to konečně povedlo, chci teď vyhrávat dál a dál," prohlásil šťastný Tsonga. "Byl jsem před zápasem nervózní, protože s mým stylem je proti němu těžké hrát. Když dáte tvrdý úder, ještě tvrdší se vám vrátí," dodal.

V Soulu triumfovala najvýše nasazená Kirilenková

Ruská favoritka Maria Kirilenková vyhrála turnaj v Soulu. Ve finálovém utkání v neděli nasazená jednička porazila Samanthu Stosurovou z Austrálie, ačkoliv s ní hladce prohrála první set. Podobně snadno ale vyrovnala a v rozhodující sadě zvítězila 6:4.

Jednadvacetiletá Kirilenková získala třetí turnajové prvenství v sezóně a páté celkově. Po soulském titulu sahala i v loňském roce, kdy ale prohrála ve finále s Američankou Venus Williamsovou. Letošní triumf jí vynesl 22 900 dolarů z celkové dotace 145 000. Nenasazená Stosurová po čtvrtém neúspěšném finále v kariéře a prvním od roku 2006 stále čeká na trofej z turnaje WTA.

Roddick vyhrál třetí turnaj letošní sezóny

Američan Andy Roddick vyhrál třetí turnaj letošní sezóny, když ve finále v Pekingu porazil Izraelce Dudiho Selu 6:4, 6:7 a 6:3. Druhý nasazený Američan si tak posílil šance na účast v Turnaji mistrů. Titul v ženské dvouhře získala Srbka Jelena Jankovičová.

Sela si v soutěži dotované částkou 524 000 dolarů vybojoval první finálovou účast a ani v dnešním zápase nehrál podřadnou roli. S favorizovaným Američanem bojoval více než dvě hodiny a dopracoval se dokonce k deseti brejkbolům. Z nich však také díky kvalitnímu servisu Roddicka dokázal proměnit pouze jeden.

Mezi ženami se z druhého letošního titulu radovala bývalá světová jednička Jankovičová. Ta dokázala porazit Světlanu Kuzněcovovou potřetí v sedmém vzájemném duelu 6:3 a 6:2. Ruska se letos představila již v pátém finále, ale poslední překážku ani jednou nepřekonala.

BANGKOK:
Dvouhra finále:
Tsonga (2-Fr.) - Djokovič (1-Srb.) 7:6 (7:4), 6:4.
Čtyřhra - finále
Dlouhý, Paes (1-ČR/Indie) - Lipsky, Martin (USA) 6:4, 7:6 (7:4).
SOUL:
Dvouhra - finále:
Kirilenková (1-Rus.) - Stosurová (Austr.) 2:6, 6:1, 6:4.
Čtyřhra - finále
Chuang Chia-Jung, Hsieh Su-Wej (1-Tchaj-wan) - Duševinová, Kirilenková (3-Rus.) 6:3, 6:0.
PEKING:
Muži, dvouhra - finále:
Roddick (2-USA) - Sela (Izr.) 6:4, 6:7 (6:8), 6:3.
Čtyřhra - finále:
Huss, Hutchins (Austr./Brit.) - Fisher, Reynolds (3-Austr./Brit.) 7:5, 6:4.
Ženy, dvouhra - finále:
Jankovičová (1-Srb.) - Kuzněcovová (4-Rus.) 6:3, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Medinaová, Wozniacká (Šp./Dán.) - Chan Sin-jün, Sü I-fan (Čína) 6:1, 6:3.

Reklama

Související témata: