Hlavní obsah

Kvitová hladce prošla do čtvrtfinále v Curychu

MADRID,CURYCH

Tenistka Petra Kvitová prošla na kvalitně obsazeném turnaji v Curychu již do čtvrtfinále. Ve čtvrtek nedala šanci Sofii Arvidssonové ze Švédska, kterou porazila 6:2 a 6:1.

Článek

Obě tenistky si musely účast v hlavní soutěži vybojovat v kvalifikaci. V utkání zaznamenala Kvitová šest es a dařilo se jí i na příjmu, když své soupeřce vzala celkem šestkrát podání. O postup do semifinále se osmnáctiletá rodačka z Bílovce utká buď s bývalou světovou jedničkou Anou Ivanovičovou, nebo s Francouzkou Marion Bartoliovou.

Soupeřkou Kvitové ve čtvrtfinále bude Ana Ivanovičová, která zdolala Marion Bartoliovou 6:2 a 6:4. Osmnáctiletá Češka se střetla s bývalou světovou jedničkou na turnaji v Montrealu, kde jí po boji podlehla ve třech setech.

Překvapivě vypadla Jelena Jankovičová

S turnajem se naopak již rozloučila aktuální světová jednička Jelena Jankovičová. Ta sice vyhrála úvodní set nad Italkou Flavií Pennettaovou 7:5, oba další ale prohrála 3:6.

Šestadvacetiletá Italka zdolala Srbku poprvé z šesti vzájemných soubojů a ukončila její šňůru dvanácti zápasů bez porážky, během níž Jankovičová vyhrála turnaje v Pekingu, Stuttgartu a Moskvě.

Právě náročný program stál Srbku v posledních týdnech hodně sil. "Už mi nezbylo v nádrži žádné palivo, nejsem stroj. Flavia toho využila a dnes byla prostě lepší," vysvětlila po utkání. "Cítím se, jako kdybych přišla z války. Všude samé šrámy a modřiny," popsala svůj stav Jankovičová, která při duelu dvakrát upadla a lékař jí musel ošetřovat krvácející koleno.

Del Potro zdolal v Madridu obhájce titulu Nalbandiana

Argentinský tenista Juan Martin del Potro potvrdil vynikající formu z druhé poloviny sezóny a hladce postoupil do čtvrtfinále turnaje Masters v Madridu. Ve čtvrtečním utkání nedal šanci svému krajanovi a obhájci titulu Davidu Nalbandianovi.

Přemožitel Tomáše Berdycha vzdoroval dvacetiletému mladíkovi pouze v první sadě, v druhé už jasně slavily úspěch tvrdé údery Del Potra.

Mezi nejlepší osmičkou už je také Andy Murray, jenž potvrdil pozici čtvrtého nasazeného hráče a porazil Marina Čiliče z Chorvatska 7:5 a 7:6.

Postupem do čtvrtfinále potěšil madridské fanoušky i aktuálně nejlepší hráč světa Rafael Nadal. Ten v duelu s Richardem Gasquetem neztratil ani jednou svůj servis a vyhrál 6:4, 6:2. V dalším utkání jej čeká jeho krajan Feliciano Lopez.

Do čtvrtfinále postoupil i Švýcar Roger Federer, jenž porazil finalistu letošního Australian Open Jo-Wilfrieda Tsongu z Francie hladce 6:4 a 6:1. O postup do semifinále se utká s Del Potrem.

Už po středeční výhře nad Radkem Štěpánkem má Federer zajištěno, že se celkovým finančním ziskem z turnajů dostane před Peta Samprase a stane se nejbohatším tenistou historie.

MADRID:
Dvouhra - 3. kolo:
A. Murray (4-Brit.) - Čilič (Chorv.) 7:5, 7:6 (7:2), Del Potro (9-Arg.) - Nalbandian (7-Arg.) 6:4, 6:2, Simon (Fr.) - Ginepri (USA) 6:7 (6:8), 6:4, 7:6 (8:6), Nadal (1-Šp.) - Gasquet (15-Fr.) 6:4, 6:2, Monfils (Fr.) - Roddick (8-USA) 6:4, 3:6, 6:3, Lopez (Šp.) - Wawrinka (10-Švýc.) 6:4, 6:4, Federer (2-Švýc.) - Tsonga (Fr.) 6:4, 6:1.
Čtyřhra - 2. kolo:
Andujar, Granollers (Šp.) - Dlouhý, Vízner (3-ČR) 6:1, 3:6, 10:7.
CURYCH:
Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (ČR) - Arvidssonová (Švéd.) 6:2, 6:1, Azarenková (Běl.) - Niculescuová (Rum.) 6:0, 6:0, Pennettaová (It.) - Jankovičová (1-Srb.) 5:7, 6:3, 6:3, Ivanovičová (2-Srb.) - Bartoliová (Fr.) 6:2, 6:4, Medinaová (Šp.) - Zvonarevová (4-Rus.) 6:3, 3:0 skreč, Srebotniková (Slovin.) - A. Radwaňská (5-Pol.) 2:6, 7:6 (8:6), 6:3.

Reklama