Hlavní obsah

Tenisový svátek v Praze: Sampras se utká se Štěpánkem

PRAHA

Pete Sampras, jeden z nejúspěšnějších tenistů všech dob, se 1. prosince představí v České republice. V pražské O2 Areně sehraje exhibiční utkání s českým daviscupovým reprezentantem Radkem Štěpánkem. Kromě skvělého tenisu chtějí oba aktéři pobavit diváky. Pokud by se Štěpánkovi povedlo zvítězit, stal by se po Petru Kordovi, Jiřím Novákovi, Karlovi Nováčkovi a Bohdanu Ulihrachovi teprve pátým českým přemožitelem Samprase.

Foto: Internet

Pete Sampras

Článek

Bývalá světová jednička a vítěz čtrnácti grandslamových turnajů Pete Sampras je pro pořádající agenturu Česká sportovní nejdražším sportovcem, jakého kdy do České republiky přivezla. Promotérka akce Petra Píchalová-Langrová se před pár dny vrátila z cesty do Spojených států amerických, kde se Samprasovým bratrem a manažerem Gusem dolaďovala program.

"Pete se do Prahy už moc těší. Před námi se ještě představí na exhibičním utkání v Bratislavě, kde se utká s Dominikem Hrbatým. Poté si ho přivezeme do České republiky. Kromě zápasu jej čeká přijetí u prezidenta republiky Václava Klause,“ uvedla Langrová.

Samprase ke konci roku čeká náročný program, po utkání se Štěpánkem odlétá do Londýna na finále veteránské série. Nikdo nepochybuje, že si do Prahy přiveze skvělou formu. „Pete pilně trénuje a podle toho, jaké má požadavky, se chce věnovat jen tenisu a regeneraci. Jediným jeho speciálním přáním bylo, aby měl na pokoji masážní stůl,“ prozradila Langrová.

V rámci exhibice by se měla uskutečnit i charitativní akce na pomoc  handicapovaným dětem, které se léčí u docenta Pavla Koláře. Prosincový zápas začíná v půl sedmé večer a bude se hrát na dva vítězné sety. Ceny vstupenek se pohybují od 290 do 590 korun, do prodeje půjdou v průběhu listopadu v síti Sazka Ticket.

Reklama