Hlavní obsah

Tenista Berdych postoupil v Paříži do druhého kola

Český tenista Tomáš Berdych postoupil do druhého kola turnaje série Masters v Paříži. Na úvod v pondělí porazil 6:4 a 7:5 Američana Robbyho Ginepriho, který se do hlavní soutěže dostal z kvalifikace. V dalším zápase nejlepší český tenista narazí na dvanáctého nasazeného Stanislase Wawrinku.

Článek

Se švýcarským daviscupovým reprezentantem má Berdych po čtyřech vzájemných zápasech vyrovnanou bilanci. Naposledy se z vítězství radoval Wawrinka, který uspěl na tvrdém povrchu letos v Indian Wells.

Hned v prvním kole čtyřhry vypadl český deblový pár Radek Štěpánek a Martin Damm, když nestačil na domácí dvojici Gael Monfils a Gilles Simon. O postupujícím se rozhodovalo až ve třetím setu, který Francouzi nakonec vyhráli 10:8. Zatímco pro Damma účinkování na turnaji skončilo, Štěpánek se v Paříži představí i ve dvouhře. V prvním kole změří síly s Francouzem Markem Gicquelem.

Safin vypadl a zvažuje konec kariéry 

Hned v prvním kole skončilo účinkování na turnaji v Paříži pro bývalou světovou jedničku Marata Safina. Ruský tenista prohrál s Argentincem Juanem Monakem 0:6 a 6:7.

Po zápase naznačil, že uvažuje o konci kariéry. "Chci si také užívat život bez tenisu. Uvidím, zda budu ještě pokračovat," řekl Safin novinářům. "Musím si to pořádně promyslet. Po posledních třech letech ale nemám motivaci něco dokazovat. Uvidíme," dodal.

Osmadvacetiletý ruský tenista, který proslul svou impulzivní povahou, se na okruhu ATP pohybuje od roku 1997. V listopadu roku 2000 se stal světovou jedničkou. O pět let později však kvůli vážnému zranění kolena dlouho nehrál a propadl se až do druhé stovky žebříčku, aktuálně mu patří 31. příčka. Na svém kontě má 15 turnajových titulů včetně grandslamových vítězství na US Open a Australian Open.

PAŘÍŽ
Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (ČR) - Ginepri (USA) 6:4, 7:5, Kiefer (Něm.) - Karlovič (Chorv.) 6:4, 7:5, Čilič (Chorv.) - Seppi (It.) 7:6 (7:5), 6:2, Querrey (USA) - Baghdatis (Kypr) 7:5, 6:7 (5:7), 3:2 skreč, Monaco (Arg.) - Safin (Rus.) 6:0, 7:6 (7:4), Bolelli (It.) - Nieminen (Fin.) 7:5, 6:4, Ančič (Chor.) - Schüttler (Něm.) 6:4, 3:6, 6:1, Andrejev (Rus.) - Mathieu (Fr.) 7:6 (8:6), 6:3, López (Šp.) - Tipsarevič (Srb.) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - 1. kolo:
Monfils, Simon (Fr.) - Štěpánek, Damm (ČR) 6:1, 2:6, 10:8.

Reklama

Související témata: