Hlavní obsah

Štěpánek přešel přes první kolo turnaje Masters v Paříži

PAŘÍŽ

Český tenista Radek Štěpánek v úterý úspěšně vstoupil do turnaje série Masters v Paříži, když v prvním kole porazil domácího hráče Marca Gicquela po setech 6:4, 3:6 a 6:4. Na českou dvojku tak v 2. kole čeká další francouzský tenista Jo-Wilfried Tsonga, finalista letošního Australian Open.

Článek

Štěpánek vstoupil do utkání razantně a získal hned první soupeřovo podání a následně celý set. Ve druhém setu však dominoval soupeř a o soupeři se muselo rozhodovat až ve třetí sadě. V ní Štěpánek již vedl 3:0, ovšem Gicquel srovnal a sám měl blíže k vítězství, ale v devátém gamu nevyužil brejkbol.

To se naopak povedlo Štěpánkovi, který hned při prvním mečbolu zápas ukončil. Vyhrál tak i druhý vzájemný souboj a napodobil krajana Tomáše Berdycha, který rovněž postoupil do 2. kola.

"V druhém setu jsem polevil a bohužel zaváhal při svém servisu a pak ten set utekl strašně rychle," řekl po utkání Štěpánek. "V posledním setu se mi naopak podařilo prolomit soupeřův servis, jsem rád, že se mi to v závěru podařilo strhnout na mou stranu. Zápas byl hodně vyrovnaný," oddechl si.

Nyní Štěpánek věří, že ve svém prvním zápase s favorizovaným Tsongou uspěje. "Čeká mě velmi těžký zápas, ale připravím se na něj nejlíp, jak to půjde, a budu se snažit postoupit do dalšího kola," dodal.

Ruská tenistka Naďa Petrovová potvrdila na turnaji WTA v Québeku roli nasazené jedničky a bez větších problémů postoupila přes 1. kolo. Na úvod si poradila s krajankou Marií Mochovou 6:1 a 6:2.

Turnaj s dotací 175 tisíc dolarů naopak již v prvním kole přišel o nasazenou čtyřku Thajku Tamarine Tanasugarnovou, která nestačila na Francouzsku Severine Brémondovou.

PAŘÍŽ
Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Gicquel (Fr.) 6:4, 3:6, 6:4, Serra (Fr.) - Caňas (Arg.) 4:6, 7:5, 6:3, Ljubičič (Chorv.) - Troicki (Srb.) 6:3, 6:4, Söderling (Švéd.) - Ouanna (Fr.) 6:3, 6:4, Kohlschreiber (Něm.) - Južnyj (Rus.) 6:1, 6:4.
Dvouhra - 2. kolo:
Del Potro (9-Arg.) - Ančič (Chorv.) 6:0, 6:4, Monfils (16-Fr.) - Monaco (Arg.) 6:4, 6:4, Djokovič (3-Srb.) Tursunov (Rus.) 6:2, 4:3 skreč.
QUÉBEC:
Dvouhra - 1. kolo:
Petrovová (1-Rus.) - Mokhová (Rus. ) 6:1, 6:2, Brémondová (Fr.) - Tanasugarnová (4-Thaj.) - 6:2, 7:6 (7:4), Voskobojevová (Kaz.)- Arvidssonová (8-Švéd.) 6:3, 6:2, Czinková (Maď.) - Lisická (9-Něm.) 6:2, 5:7, 6:3, Dechyová (Fr.) - Grönefeldová (Něm.) 6:3, 6:1, Gullicksonová (USA) - Olaruová (Rum.) 7:6 (8:6), 6:1.

Reklama

Související témata: