Hlavní obsah

Český soupeř v DC Francie má znovu nejvíc tenistů v Top 100

Francie má stejně jako v předešlých dvou letech na konci sezóny nejvíce zástupců mezi elitní stovkou tenistů v mužském světovém žebříčku. Březnový soupeř českého týmu v prvním kole Davis Cupu má v první stovce 14 mužů, Češi tam jsou čtyři.

Článek

Francie se drží na špici už třetím rokem, letos se ještě dělí o první místo s daviscupovými vítězi ze Španělska. Nejlepšími Francouzi podle dlouhodobého žebříčku ATP jsou na konci roku finalista Australian Open Jo-Wilfried Tsonga (6.) a semifinalista Turnaje mistrů Gilles Simon (7.). Dva tenisty v Top Ten má Francie na konci roku poprvé po 22 letech, kdy byl světovou čtyřkou Yannick Noah a šestkou Henri Leconte.

Dalšími hráči v elitní stovce, označující příslušnost k širší světové špičce, jsou Gael Monfils (14.), Richard Gasquet (25.), Paul-Henri Mathieu (31.), Michael Llodra (40.), Julien Benneteau (43.), Fabrice Santoro (52.), Marc Gicquel (54.), Florent Serra (59.), Nicolas Devilder (71.), Jeremy Chardy (73.), Arnaud Clément (97.) a Nicolas Mahut (98.).

Navzdory tradičně silné základně čekají Francouzi na svého mužského grandslamového vítěze od roku 1983, kdy Noah triumfoval na domácím Roland Garros.

Čeští tenisté mají oproti minulému roku jednoho člena Top 100 dlouhodobého žebříčku ATP navíc. Vedle opor daviscupového týmu Tomáše Berdycha (20.) a Radka Štěpánka (27.) se do stovky dostali Jan Hernych (80.) a Ivo Minář (97.).

Reklama

Související témata: