Hlavní obsah

Hezky! Děkuju... Kvitové chyběl potlesk, potěšil ji aspoň sběrač

Petra Kvitová si soupeřku Barboru Krejčíkovou vytáhla na síť a následoval krásný prohoz, po kterém by za normálních okolností následoval bouřlivý ohlas tribun. Tenisový restart na kurtech pražské Sparty se ale koná v komorních podmínkách bez diváků, a tak se skoro netleskalo.

Petra Kvitová porazila Barboru Krejčíkovou. Emoce ve mně byly zvláštní, řekla po vítězství Video: Sport.cz

 
Článek

„Zvláštní," prohlásila Kvitová a vystihla tak asi pocity všech šestnácti aktérů, kteří v úterý nastoupili do zápasů o Pohár prezidenta Českého tenisového svazu. Sběrači míčků mají roušky a rukavice, hraje se před televizními kamerami bez publika. Jen pár zvědavců se snažilo zachytit dění na kurtech skrz plot.

„Docela jsem se toho bála. Pro mě je publikum nejdůležitější, žene mě dopředu," řekla Kvitová. „Tenis už mi ale chyběl," Na Spartě se však hrál v dost ‚odlidštěném' podání. Na konci zápasů bez podávání rukou, jen s ťuknutím raketami.

„To byl můj první ‚raketa shake'," pousmála se Karolína Muchová, která také marně toužila alespoň po decentním potlesku. „Když se povede super úder, tak je úplné ticho," mrzelo 23letou tenistku vedenou Davidem Kotyzou. Ani kouč jí ovšem nezatleskal. „Musím mu to říct před dalším zápasem," usmála se Muchová.

Vzhledem k absenci odezvy se i hráčky na kurtu chovaly zdrženlivěji než obvykle. Bez hecování nebo pokřiků při úspěšných výměnách. Kvitovou tak aspoň potěšil jeden ze sběračů. „Zabila jsem po lajně dobíhaný forhend a on řekl: Hezky. Já na to, že děkuju. Byl vážně roztomilej..."

Reklama

Související témata: