Hlavní obsah

Tenista Murray bude mít stejné agenty jako Beckham a Schifferová

LONDÝN

Britský tenista Andy Murray bude mít stejné agenty jako slavný fotbalista David Beckham či modelka Claudia Schifferová. Jednadvacetiletý čtvrtý hráč světového žebříčku se upsal společnosti 19 Entertainment, kterou vede Simon Fuller - zakladatel dívčí skupiny Spice Girls a televizní soutěže Pop Idol, která v Česku běžela pod názvem Česko hledá SuperStar.

Článek

Se společností podepsal smlouvu i Murrayho o rok starší bratr Jamie. Firma bude mít na starost propagaci a reklamní kontrakty obou tenistů. "Oba jsme v posledních letech udělali na kurtu velký pokrok," řekl Andy Murray agentuře AP. "Proto je důležité, aby se o nás staral takový tým, který nám umožní soustředit se jen na tenis," dodal.

O Murrayho usilovala také společnost IMG, která zastupuje například světovou jedničku Rafaela Nadala a jeho předchůdce na tenisovém trůnu Rogera Federera. Švýcarský hráč je u IMG tři roky a podle listu Daily Record během té doby ztrojnásobil příjem z reklamy na 23,8 miliónu liber (645 miliónů korun) ročně. Na začátku roku navíc podepsal Federer desetiletou smlouvu s výrobcem sportovního oblečení a vybavení Nike, která mu vynese 89 miliónů liber (2,4 miliardy korun).

Reklama