Hlavní obsah

Štěpánek si vybojoval odvetu s Verdascem

Vilém Svoboda (Melbourne)Sport.cz

Na reprízu finále lednového turnaje v Brisbane ve 3. kole Australian Open přece jenom dojde. Zatímco tehdejší poražený Spaněl Verdasco postoupil v Melbourne hladce ve třech setech, Radek Stěpánek strávil na kurtu o set a nakonec málem i o dva více. Němce Berrera ale přece jen v australském dusnu udolal 3:1 na sety, především díky drtivému závěru.

Článek

Co se stalo po úvodních hladkých dvou setech?

Šlo to opravdu hladce, úvodní dvě sady jsem získal poměrně brzy, pak jsem ale možná malinko polevil v koncentraci, soupeř vycítil šanci a když nakonec ve vyrovnaném třetím setu vyhrál tie-break, najednou ho to nakoplo a začal hrát úplně jinak, než do té doby...

Ve čtvrtém setu dokonce vedl už 4:0, přesto jste to dokázal otočit

Tvrdím to pořád, že jsem založením bojovník, set se hraje do šesti a ne do čtyř bodů, takže jsem nepřestával myslet pozitivně a snažil se to ještě otočit. Ono se nevyplácí za takového nepříznivého stavu set vypustit, zejména na grandslamech se v rozhodující páté sadě může stát cokoliv, a tak jsem se snažil vrátit ke své úvodní útočné agresivitě a vyplatilo se to.

Který okamžik byl v tom závěru zlomový?

Asi úvodní brejk ve čtvrtém setu za stavu 1:4, pak už jsem si jen potvrdil, že to půjde, i když Berrer zase zvýšil na 5:3. Při jeho servisech jsem byl ve hře o každý míč, takže jsem nepropadal panice. Jak říkám, pro mě není set ztracený ani za stavu 0:5. Možná mi set navíc ubral trochu fyzických sil, ale na druhou stranu díky úspěšně dokončenému zvratu zase spoustu psychických vrátil.

Ve třetím kole vás čeká Spaněl Verdasco, jehož jste porazil ve finále nedávného turnaje v Brisbane, věříte si i v Melbourne?

Je to určitě těžký soupeř, levák především s výborným forhendem, příliš se netlačí na síť. Hráli jsem spolu už několikrát, takže zkrátka oba víme, co od sebe můžeme čekat. Brisbane už je minulostí, teď to bude nový zápas, navíc na tři vítězné sety. Tam mi nevyšel první set, ale pak jsem začal být trochu drzejší, vycházely mi kratasy, přechody na sít a i když Verdasco hrál i podle svých slov velmi dobře, dokázal jsem uspět. A udělám všechno proto, abych to zopakoval i tuto sobotu!

Reklama