Hlavní obsah

Berdych je v osmifinále Australian Open, Šafářová vypadla

MELBOURNE

Český tenista Tomáš Berdych si na prvním grandslamovém turnaji roku zahraje osmifinále. Ve třetím kole Australian Open porazil patnáctého nasazeného Švýcara Wawrinku po setech 4:6, 6:1, 6:3, 6:4, když promněil hned první mečbol při soupeřově podání. Berdychova přítelkyně Lucie Šafářová naproti tomu už brzy ráno prohrála s Francouzkou Marion Bartoliovou.

Článek

V osmifinále, kam na Australian Open postoupil potřetí za sebou, si Berdych zahraje stejně jako loni s Federerem. Druhý hráč světa v duelu bývalých světových jedniček porazil Rusa Marata Safina 6:3, 6:2 a 7:6 a na cestě za rekordním čtrnáctým grandslamovým titulem opět neztratil ani set.

S trojnásobným vítězem Australian Open má Berdych velmi nepříznivou bilanci - v osmi zápasech s Federerem sedmkrát prohrál, zvítězit dokázal pouze před pěti lety na olympiádě v Aténách v prvním vzájemném duelu.

Postoupil deblista Dlouhý

Šafářové, jež má za sebou nevydařenou loňskou sezónu, se nepovedlo navázat na čtvrtfinálovou účast z roku 2007. S Bartoliovou, která je momentálně ve světovém žebříčku o 43 míst před ní, prohrála i třetí vzájemný duel v kariéře.

Čtyřiadvacetiletá Francouzka sice předloni postoupila až do finále Wimbledonu, ale na Australian Open byla dosud jejím maximem účast ve druhém kole.

Do třetího kola čtyřhry postoupil deblista Lukáš Dlouhý s indickým partnerem Leanderem Paesem. Čtvrtý nasazený pár turnaje vyřadil italsko-chorvatskou dvojici Fognini, Ljubičič.

Australian Open 2009 - výsledky českých tenistů:
MUŽI
Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (ČR) - Wawrinka (15-Švýc.) 4:6, 6:1, 6:3, 6:4.
Čtyřhra - 2. kolo:
Dlouhý, Paes (4-ČR/Ind.) - Fognini, Ljubičič (It./Chorv.) 6:3, 6:4.
ŽENY
Dvouhra - 3. kolo:
Bartoliová (16-Fr.) - Šafářová (ČR) 3:6, 6:2, 6:1
Čtyřhra - 2. kolo:
Su-Wei Hsieh, Pcheng Šuaj (16-Tchaj-wan/Čína) - Hlaváčková, Hradecká (ČR) 6:4, 6:7 (1:7), 6:3.
Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Mirzaová, Bhúpathí (Ind.) - Peschkeová, Vízner (6-ČR) 6:2, 6:4.

Reklama