Hlavní obsah

Tenistka Dokičová se nechce ani po letech usmířit s otcem

Tenistka Jelena Dokičová vyloučila možnost usmíření se svým kontroverzním otcem. Pětadvacetiletá hráčka se s ním neviděla od roku 2003, Damir Dokič však nyní v rozhovoru pro australskou televizi uvedl, že by chtěl vztah s dcerou napravit.

Foto: swisscom-challenge.com

Tenistka Jelena Dokičová - ilustrační foto

Článek

"Nejsem s ním v kontaktu a o tomhle slyším poprvé," řekla Dokičová novinářům po postupu do čtvrtfinále Australian Open. "Je to jeho rozhodnutí, ale jak už jsem mnohokrát řekla, já jsem s ním skončila," dodala. "Musel by se stát neuvěřitelný zázrak, aby se změnil. Prostě tomu nevěřím," uvedla Dokičová. "Mám svůj tenis, vlastní život. Chci, aby to tak zůstalo. Jak ho znám, nemůžeme se usmířit. Každý jsme jiný a neshodneme se prakticky na ničem," dodala.

Dokičová se rozhodla od rodiny odejít před šesti lety, kdy jí došla trpělivost s neustálými excesy svého otce, přestože pod jeho vedením postoupila v 17 letech do semifinále Wimbledonu a na čtvrté místo světového žebříčku.

Damir Dokič byl v roce 1999 na turnaji v anglickém Edgbastonu napomínán, když v opilosti hulákal na tribuně a pak si lehl na silnici před areálem. Rok na to se na Australian Open dostal do potyčky s kameramanem, na Wimbledonu pro změnu rozbil jednomu novináři mobilní telefon a po hádce s číšníkem na US Open mu byl na půl roku zakázán vstup na turnaje WTA.

Reklama