Hlavní obsah

Roddicka to možná sebralo víc, než mě, tvrdil po skreči Djokovič

MELBOURNE

Smutně se s Australian Open rozloučil jeho poslední vítěz Novak Djokovič. Čtvrtfinále grandslamu proti Andy Roddickovi srbský tenista nedohrál pro absolutní vyčerpání z horka a raději zápas vzdal. Za posledních deset let se tak Djokovič stal prvním grandslamovým šampiónem, který jako obhájce turnaj vzdal. V roce 1999 nedohrál Patrick Rafter zápas prvního kola US Open s Francouzem Piolinem.

Článek

Djokovič začal mít na kurtu, kde panovalo jasné počasí s teplotou 35 stupňů Celsia, potíže v polovině druhého setu. Docházela mu energie a snažil se vysilující horko mírnit ručníkem naplněným ledem, který si přikládal kolem ramen. Ve třetím setu pak několikrát povolal ke konzultaci lékaře a od svého trenéra si nechal masírovat stehna.

Nic ale nepomáhalo a 21letý Srb v horku neustále uvadal. Když ve čtvrté sadě poprvé ztratil servis, marný boj raději vzdal. "Opravdu jsem zkoušel odevzdat to nejlepší, ale někdy proti svému tělu nic nezmůžete  Prostě se to stalo a je třeba se s tím vyrovnat. Dnes tu panovaly extrémní podmínky," vysvětlil Djokovič a zároveň si postěžoval, že neměl dost času nabrat síly po předchozím utkání s Baghdatisem.

Roddick: Je mi Novaka líto

Roddick, jenž počtvrté v kariéře postoupil do semifinále Australian Open, měl pro svého soupeře pochopení. "Nevěděl jsem, že je mu zle, dokud si nezavolal pomoc. Je mi teď Novaka líto. Tak moc se na to loni nadřel. Není fér přijít o šanci obhajovat titul takovýmhle způsobem," řekl Američan.

"Mám pocit, že to víc sebralo jeho, než mně," usmíval se v reakci na jeho vyjádření Djokovič. "Pochopitelně je hodně mrzuté skončit první grandslam roku takhle. Ale člověk to musí brát pozitivně, ještě je přede mnou dlouhá sezóna," dodal tenista, jenž už má se skrečováním zápasů na grandslamech bohaté zkušenosti.

Na grandslamu skončil nuceně už potřetí

Podobnou situaci zažil už před třemi lety, kdy vzdal kvůli problémům se zdáy čtvrtfinálový zápas French Open s Rafaelem Nadalem. O rok později zase proti stejnému soupeři Djokovič nedohrál semifinále Wimbledonu.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori