Hlavní obsah

Fedcupový duel v Brně rozehrají Kvitová se Suárezovou

BRNO

Fedcupový zápas prvního kola Světové skupiny I v Brně zahájí v sobotu česká tenistka Petra Kvitová proti Španělce Carle Suárezové. Ke druhé dvouhře nastoupí Iveta Benešová a Nuria Llagosteraová. Rozhodl o tom páteční los.

Článek

Osmnáctiletá vítězka turnaje v Hobartu Kvitová bude o úvodní bod bojovat proti tenistce, která na Australian Open porazila mimo jiné bývalou světovou jedničku Venus Williamsovou a postoupila až do čtvrtfinále. Finalistka z Hobartu Benešová bude potvrzovat roli české jedničky proti 66. hráčce světa Llagosteraové, kterou zatím v jediném vzájemném zápase v roce 2005 porazila.

Českému týmu na výsledku losu prakticky nezáleželo. "Los nemá takový význam, co se týká nasazování hráček, protože je dáno, že hrají jedničky s dvojkama. Jde jenom o to, kdo začne. Dá se říct, že obě holky mohly začít a mohly hrát i druhé, takže je to úplně jedno, kdo začíná," řekl na tiskové konferenci český kapitán Petr Pála.

Tenistkám je jedno, kdo začne

Kvitové nevadí, že bude utkání zahajovat. "S Ivetou jsme se shodly, že nám je to úplně jedno, kdo začne," poznamenala.

Její soupeřka si přála nastupovat na kurt jako první. "Jsem ráda, že budu začínat. Očekávám, že to bude s Petrou těžké, protože hraje rychle," uvedla největší hvězda hostujícího týmu Suárezová. Kapitána Španělek Miguela Margetse los rovněž potěšil. "Jsme rádi, že začne Carla."

V neděli by měly jako první na kurt nastoupit jedničky Benešová a Suárezová a po nich Kvitová s Llagosteraovou. Do čtyřhry nastoupí Benešová s Květou Peschkeovou a Maria José Martínezová s Lourdes Domínguezovou.

Pála zatím nechal mimo hru dvaadvacetiletou Lucii Šafářovou, která je z hráček pro dvouhry na žebříčku až třetí. Pro neděli se však nahlášená sestava může změnit.

Sobotní program na brněnském výstavišti bude zahájen ve 13:00, v neděli se začne hrát o hodinu dříve.

Program:
Sobota 7. února: 13:00 Kvitová - Suárezová,  Benešová - Llagosteraová.
Neděle 8. února: 12:00 Benešová - Suárezová,  Kvitová - Llagosteraová, Benešová, Peschkeová - Martínezová, Domínguezová.

Reklama

Související témata: