Hlavní obsah

Damm získal v Záhřebu už druhý letošní titul v deblu

Český tenista Martin Damm získal na turnaji v Záhřebu 39. deblový titul v kariéře. Spolu se Švédem Robertem Lindstedtem porazili čtvrtý nasazený německo-nizozemský pár Christopher Kas a Rogier Wassen 6:4, 6:3 a získali už druhý letošní titul.

Článek

Šestatřicetiletý Damm a jeho nový partner Lindstedt, kteří v Chorvatsku startovali jako nejvýše nasazená dvojice, navázali na lednový úspěch z turnaje v Aucklandu. Za vítězství získali prémii 22 750 eur.

V souboji domácích tenistů ve finále dvouhry potvrdil pozici druhého nasazeného Marin Čilič, který porazil semifinálového přemožitele Jana Hernycha Maria Ančiče 6:3 a 6:4. Čilič na turnaji neztratil ani set a stal se druhým chorvatským vítězem ve čtyřleté historii záhřebského turnaje.

V Johannesburgu vyhrál Tsonga

Francouzské finále na turnaji v Johannesburgu vyhrál Jo-Wilfried Tsonga. Nejvýše nasazený tenista si po výhře nad Jeremym Chardym 6:4 a 7:6 došel bez ztráty jediného setu v soutěži pro třetí titul v kariéře.

Turnajová pětka Chardy absolvoval své první finále na okruhu ATP, zatímco třiadvacetiletý Tsonga hrál již čtvrté. V duelech o titul si dnešním triumfem vylepšil bilanci na tři výhry a jednu prohru, kterou zaznamenal loni na Australian Open.

Tsonga, jenž díky finálovému triumfu získal také prémii 79.000 dolarů, se může objevit ve francouzské nominaci k zápasu prvního kola Davisova poháru proti českým tenistům. Zápas se uskuteční za měsíc v Ostravě.

ZÁHŘEB (dotace 450 000 eur):
Dvouhra - finále:
Čilič (2-Chorv.) - Ančič (7-Chorv.) 6:3, 6:4
Čtyřhra - finále:
Damm, Lindstedt (1-ČR/Švéd.) - Kas, Wassen (4-Něm./Niz.) 6:4, 6:3.
JOHANNESBURG (dotace 500 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Tsonga (1-Fr.) - Chardy (5-Fr.) 6:4, 7:6 (7:5).
Čtyřhra - finále:
Cerretani, Norman (USA/Belg.) - De Voest, Fisher (4-JAR/Austr.) 6:7 (7:9), 6:2, 14:12.

Reklama

Související témata: