Hlavní obsah

Tenista Štěpánek si v Memphisu zahraje po týdnu opět o titul

PRAHA

Český tenista Radek Štěpánek si týden po triumfu v San Jose opět zahraje ve finále na okruhu ATP. Pátý nasazený hráč v sobotu v semifinále turnaje v Memphisu porazil Izraelce Dudiho Selu 6:3 a 6:1 a ve svém třetím letošním finále se utká s turnajovou jedničkou Andy Roddickem

Článek

Třicetiletý Štěpánek se na postup do finále příliš nenadřel a s 86. hráčem světa si poradil za 57 minut. Český tenista tak navázal na dobré předchozí výkony a připsal si již osmou výhru za sebou. Letos si tak vylepšil bilanci na 16 výher z 18 dosavadních zápasů, což je jeho nejlepší start do sezóny v kariéře.

"Cítím se skvěle a s každým zápasem jsem sebevědomější," citovala agentura AP Štěpánka, který v minulé sezóně čekal na šestnácté vítězství až do května. "Jsem za to šťastný. Slouží mi zdraví, nemám žádné potíže a to je pro mě velmi důležité. Na tom se dá stavět," uvedl český tenista, jenž bude za necelé dva týdny oporou českého týmu v daviscupovém duelu proti Francii..

Pevné zdraví Štěpánkovi umožnilo před sezónou absolvovat s trenérem Petrem Kordou dobrou přípravu, ze které nyní těží. "Při zápasech necítím žádnou únavu. Navíc když jste fit, tak hned máte větší sebevědomí. Jsem prostě jako dobré víno: Čím je starší, tím je lepší," řekl Štěpánek.

Sela po zápase označil Štěpánka za hlavního favorita na titul. "Nedal mi šanci. Hrál velmi dobře a podle mě celý turnaj vyhraje. Jestli bude hrát ve finále jako dnes, bude k neporažení," řekl izraelský tenista, který nedokázal najít odpověď na Štěpánkův servis. "Nemá tvrdé podání, ale velmi přesné. A také doběhl všechny míče u sítě a pak je trefil do kurtu. To jsou dvě věci, které z něj dělají nepříjemného soupeře," uvedl Sela.

V nedělním finále bude Štěpánek hrát o celkově pátý titul. Letos už navíc 19. hráč světového žebříčku získal dva, když začátkem ledna vyhrál na turnaji v Brisbane a před týdnem v San Jose, kde mimo jiné v semifinále vyřadil právě Roddicka.

Své brisbanské vítězství už dokázala v Memphisu zopakovat Běloruska Viktoria Azarenková, jež v zápase nejvýše nasazených hráček zdolala hladce největší žebříčkovou favoritku Caroline Wozniackou z Dánska 6:1 a 6:3. Připsala si tak druhý titul letos i v kariéře a spolu se svou finálovou soupeřkou vyhrály i čtyřhru.

Venus Williamsová završila čtvrtou desítku titulů

Americká tenistka Venus Williamsová získala jubilejní čtyřicátý turnajový titul, když ve finále podniku v Dubaji porazila Francouzku Virginii Razzanovou 6:4 a 6:2. Své soupeřce tak oplatila porážku z posledního duelu z roku 2007, kdy se rovněž rozhodovalo o držitelce trofeje na turnaji v Tokiu.

Obě hráčky si držely servis až do stavu 4:4 v prvním setu, pak se ale šestá nasazená Američanka propracovala k prvnímu brejkbolu a ten také využila. Od té doby na kurtu dominovala a překvapivé finalistce Razzanové utekla do vedení 5:0 a měla při podání soupeřky i mečbol. Osmapadesátá hráčka světa se sice ještě nevzdala a snížila na 2:5, to bylo ale z její strany vše.

Williamsová si na své konto připíše 350 000 dolarů, poražená finalistka rovnou polovinu.

MEMPHIS
Muži (dotace 1 226 500 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Štěpánek (5-ČR) - Sela (Izr.) 6:3, 6:1, Roddick (1-USA) - Hewitt (Austr.) 2:6, 7:6 (7:4), 6:4.
Ženy (dotace 220 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Azarenková (2-Běl.) - Wozniacká (1-Dán.) 6:1, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Azarenková, Wozniacká (2-Běl./Dán.) - Fedaková, Krajicková (Ukr./Niz.) 6:1, 7:6 (7:2).
DUBAJ (dotace 2 000 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
V. Williamsová (6-USA) - Razzanová (Fr.) 6:4, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Blacková, Huberová (1-Zimb./USA) - Kirilenková, A. Radwaňská (Rus./Pol.) 6:3, 6:3.
MARSEILLE (dotace 576 000 eur):
Dvouhra - semifinále:
Tsonga (4-Fr.) - Djokovič (1-Srb.) 6:4, 7:6 (7:1), Llodra (Fr.) - Simon (2-Fr.) 7:6 (7:5), 6:2.
BUENOS AIRES (dotace 600 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nalbandian (1-Arg.) - Ferrero (Šp.) 6:3, 3:0 skreč, Monaco (Arg.) - M. Gonzalez (oba Arg.) 6:2, 6:3.
Semifinále:
Monaco - Nalbandian 2:6, 7:5, 7:6 (7:2), Robredo (3-Šp.) - Acasuso (5-Arg.) 6:4, 7:6 (7:3).
BOGOTA (dotace 220 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Dulková (3-Arg.) - Gallovitsová (Rum.) 6:2, 6:3, Martínezová (7-Šp.) - Mayrová (Rak.) 7:5, 7:5.

Reklama

Související témata: