Hlavní obsah

Ultimate Tennis Showdown si zahraje i světová trojka Thiem

Paříž

Třetí hráč světa Rakušan Dominic Thiem rozšířil řady účastníků nové soutěže Ultimate Tennis Showdown, která v sobotu odstartuje v Nice. Kromě trojnásobného grandslamového finalisty se ligy zúčastní mimo jiné světová šestka Stefanos Tsitsipas z Řecka, osmička Matteo Berrettini z Itálie nebo desítka David Goffin z Belgie.

Foto: Sport.cz

Třetí hráč světa Rakušan Dominic Thiem rozšířil řady účastníků nové soutěže Ultimate Tennis Showdown, která v sobotu odstartuje v Nice.

Článek

Ultimate Tennis Showdown se bude hrát pět týdnů. Šestadvacetiletý Thiem se však do soutěže zapojí až po návratu z charitativní akce světové jedničky Srba Novaka Djokoviče na Balkáně. V prvním týdnu ho zastoupí domácí Elliot Benchetrit.

Novou soutěž založil dlouholetý trenér Sereny Williamsové Patrick Mouratoglou spolu s otcem australského tenisty Alexeie Popyrina. Každý zápas se bude hrát stylem tie-breaku a bude rozdělen na desetiminutové čtvrtiny s dvouminutovými přestávkami.

Trenéři budou mít v každé čtvrtině k dispozici jeden půlminutový time out a poradu s hráčem, která musí probíhat v angličtině, uslyší i fanoušci. Dalšími změnami oproti pravidlům ATP je také to, že příznivci sledující placené přenosy budou moci klást hráčům během výměny stran otázky a tenistům nebude hrozit trest za výlevy emocí.

Reklama

Související témata: