Hlavní obsah

Tenista Djokovič si v Dubaji zahraje první letošní finále

DUBAJ

Srbský tenista Novak Djokovič si poprvé v sezóně zahraje o titul. Jednadvacetiletý hráč v pátek v semifinále turnaje v Dubaji porazil Francouze Gillesa Simona 3:6, 7:5, 7:5. Soupeřem světové trojky bude Španěl David Ferrer, jenž vyřadil dalšího francouzského tenistu Richarda Gasqueta.

Článek

Djokovič vítězstvím nad Simonem, který stejně jako Gasquet za týden nastoupí v Ostravě proti českému týmu v prvním kole Davisova poháru, zopakoval výkon z loňského turnaje Masters v Šanghaji, kde čtyřiadvacetiletého Francouze vyřadil rovněž v semifinále. Rodák z Bělehradu si v sobotu zahraje ve finále poosmnácté v kariéře, na kontě má zatím 11 titulů.

Ve finále se Djokovič posedmé v kariéře utká s Ferrerem, s nímž má zatím vyrovnanou zápasovou bilanci. Španělský tenista porazil Gasqueta hladce 6:2, 6:2 za hodinu a čtvrt.

V sobotu si o svůj třetí společný titul zahrají šestatřicetiletý Martin Damm se Švédem Robertem Lindstedtem, kteří v dnešním semifinále zdolali polsko-německou dvojici Marcin Matkowski, Rainer Schüttler 6:4 a 6:4. Damm bude usilovat o 40. deblové prvenství v kariéře.

DUBAJ
Dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Simon (3-Fr.) 3:6, 7:5, 7:5, Ferrer (4-Šp.) - Gasquet (Fr.) 6:2, 6:2.
Čtyřhra - semifinále:
Damm, Lindstedt (ČR/Švéd.) - Matkowski, Schüttler (Pol./Něm.) 6:4, 6:4.
DELRAY BEACH
Dvouhra - 2. kolo:
Chardy (7-Fr.) - Golubjov (Kaz.) 7:6 (7:4), 7:5, Baghdatis (Kypr) - Sela (Izr.) 7:6 (9:7), 6:3.

Reklama

Související témata: