Hlavní obsah

Nadal nevěří, že může letos vyhrát všechny čtyři grandslamy

INDIAN WELLS

Španělský tenista Rafael Nadal pochybuje o tom, že by mohl být prvním mužem za posledních 40 let, který by v jediném roce triumfoval na všech čtyřech grandslamech. Dosud se to podařilo jen Rodu Laverovi v roce 1969, jehož výkon Nadal považuje za úžasný. Současná jednička mužského tenisu si spíše dává za cíl pozvednout pohár pro vítěze US Open, který Nadalovi ve sbírce trofejí dosud chybí.

Článek

"Moje šance na celkový grandslam jsou opravdu malé," řekl Nadal novinářům na turnaji v Indian Wells. "To, co se podařilo Rodu Laverovi, bylo něco úžasného. Tehdy to však bylo trochu jednodušší než teď, protože se v jeho době, myslím, hrálo jen na dvou površích - trávě a antuce. Teď je tu i tvrdý povrch, který je navíc na Australian Open odlišný než na US Open," řekl současný tenisový fenomén.

Dvaadvacetiletý Nadal vzbudil naděje na zisk klasického Grand Slamu vítězstvím na Australian Open. Očekává se, že na French Open jako čtyřnásobný místní šampion přidá druhou trofej a následně bude obhajovat vítězství ve Wimbledonu. Pouze na US Open byl dosud nejlépe v semifinále.

Letos by to však rád napravil. "US Open je nyní můj velký cíl. Rád bych měl doma i čtvrtou trofej, ale vím, jak těžké to bude. Nadále na sobě hodlám pracovat, ale vyhrát každý turnaj je obrovsky těžké," dodala světová jednička.

Reklama