Hlavní obsah

Murray si v semifinále Indian Wells zahraje s Federerem

PRAHA

Britský tenista Andy Murray postoupil na turnaji v Indian Wells do semifinále. Ve čtvrtečním čtvrtfinále porazil Chorvata Ivana Ljubičiče 7:5, 7:6 a rozšířil si letošní bilanci už na 19 výher a jedinou prohru. Jeho dalším soupeřem bude světová dvojka a trojnásobný šampión Roger Federer.

Článek

Jednadvacetiletý Murray vítězstvím pokazil svému soupeři třicáté narozeniny. Ljubičiče navíc potkala velká smůla, když mu rozhodčí i takzvané "jestřábí oko" upřeli jasný bod. Za stavu 4:4 v druhém setu měl chorvatský tenista brejkbol a chystal se zahrát vítězný úder, Murray však trefil míč mimo kurt. Brit přesto požádal o kontrolu jestřábím okem, které ukázalo, že míček byl ve hřišti.

"Nehrál jsem míč, protože byl jasně venku," citovala Ljubičiče agentura Reuters. "Rozhodčí u jestřábího oka si spletl druhý odraz s prvním. Chyboval člověk a je to k naštvání o to víc, když je to tak evidentní chyba. Vždyť jestřábí oko jsme zavedli, abychom podobné chyby odstranili," dodal Chorvat, který si kalich hořkosti vypil až do dna. Rozhodčí sice nařídil opakovaní sporného míče, Murray však napodruhé podání udržel a dostal se do vedení 5:4.

"Měl jsem velké štěstí. Míč byl jasně mimo a obsluha se zaměřila na druhý odraz. Nebyla to chyba přístroje, ale lidí. Nicméně si myslím, že to konečný výsledek nijak neovlivnilo," dodal Murray, který se v Indian Wells úspěšně vrátil na kurty po nemoci, kvůli níž vynechal předchozí turnaj v Dubaji a také zápas Velké Británie s Ukrajinou v Davisově poháru.

Federer, který může v Indian Wells navázat na tituly z let 2004, 2005 a 2006, se na postup přes Fernanda Verdaska ze Španělska dost nadřel. Sice vyhrál první set 6:3, v druhé sadě ale za stavu 5:5 při vlastním podání chyboval a umožnil soupeři jít do vedení. Švýcarský tenista nakonec dokázal sadu dotáhnout do tie-breaku, v kterém zápas ukončil.

Tažení Pavljučenkovové pokračuje 

Sedmnáctiletá ruská tenistka Anastasia Pavljučenkovová pokračuje na turnaji v Indian Wells ve svém senzačním tažení. Dnes porazila sedmou nasazenou Agnieszku Radwaňskou z Polska 7:6 a 6:4 a zahraje si první semifinále v kariéře. Její soupeřkou bude obhájkyně titulu Ana Ivanovičová ze Srbska.

Dvaačtyřicátá hráčka světového žebříčku Pavljučenkovová si díky vítězství nad Radwaňskou připsala další skalp favorizované soupeřky. V prvním kole porazila třetí hráčku světa Jelenu Jankovičovou.

Největším úspěchem Pavljučenkovové na okruhu WTA byly zatím tři postupy do čtvrtfinále. Premiérovou účastí v semifinále si navíc výrazně finančně přilepšila. Za postup dostane 150 000 dolarů, což je trojnásobek toho, co si dosud v kariéře vydělala.

Ivanovičová prošla do semifinále bez boje, neboť krátce před zápasem odstoupila kvůli zranění levého ramena Rakušanka Sybille Bammerová.

INDIAN WELLS
Ženy - dvouhra, čtvrtfinále:
Ivanovičová (5-Srb.) - Bammerová (23-Rak.) bez boje, Pavljučenkovová (Rus.) - A. Radwaňská (7-Pol.) 7:6 (10:8), 6:4.
Muži - dvouhra, čtvrtfinále:
Murray (4-Brit.) - Ljubičič (Chorv.) 7:5, 7:6 (8:6), Federer (2-Švýc.) - Verdasco (10-Šp.) 6:3, 7:6 (7:5).

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 20 : 00
20240424T20 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík