Hlavní obsah

Murray porazil Federera a bude hrát o třetí letošní titul

INDIAN WELLS

Tenista Andy Murray si v Indian Wells zahraje o třetí letošní titul. Jednadvacetiletý Brit v semifinále porazil druhého hráče světa Rogera Federera po setech 6:3, 4:6, 6:1 a jeho dalším soupeřem bude Rafael Nadal. První hráč světového žebříčku porazil Američana Andyho Roddicka 6:4 a 7:6.

Článek

Murray v prvním setu sebral hned dvakrát Federerovi servis. V druhém sice sedmadvacetiletý Švýcar vyrovnal, ale mladý Skot soupeře přesto potrápil, když ze stavu 0:2 dokázal otočit skóre na 3:2. Třetí sada byla jasnou Murrayho záležitostí a Federer tak nerozšíří sbírku titulů z Indian Wells, kde dokázal vyhrát v letech 2004 až 2006.

Rodák z Dunblane potvrdil, že není Federerovým oblíbeným soupeřem. Bývalá světová jednička s Murraym prohrála už čtvrtý vzájemný zápas za sebou a má s ním negativní bilanci dvou výher a šesti porážek.

Nadal, který v Indian Wells triumfoval předloni, zdolal Roddicka popáté ze sedmi vzájemných duelů. Američanovi se nedařilo u sítě, kde ho soupeř často prohazoval, naopak pro Nadala skončily nezdarem jen čtyři podobné útoky.

Nyní ho čeká Murray, který má v letošním roce úctyhodnou bilanci 20 výher z 21 zápasů. "Už nemá takové výkyvy jako v minulosti, je teď mnohem soustředěnější. Ale snad konečně prohraje," uvedl s úsměvem španělský tenista, který v posledních dvou vzájemných zápasech proti Murraymu neuspěl.

Roddick si pak spravil chuť alespoň ve finále čtyřhry, v níž spolu s Mardym Fishem porazili dvojici Max Mirnyj, Andy Ram.

INDIAN WELLS
Muži, dvouhra - semifinále:
Murray (4-Brit.) - Federer (3-Švýc.) 6:3, 4:6, 6:1, Nadal (1-Šp.) - Roddick (7-USA) 6:4, 7:6 (7:4).
Muži, čtyřhra - finále:
Fish, Roddick (USA) - Mirnyj, Ram (Běl./Izr.) 3:6, 6:1, 14:12.
Ženy, čtyřhra - finále:
Azarenková, Zvonarevová (Běl./Rus.) - Dulková, Peerová (Arg./Izr.) 6:4, 3:6, 10:5.

Reklama