Hlavní obsah

Del Potro zaskočil v Miami Nadala, Azarenkovou čeká ve finále S. Williamsová

MIAMI

Překvapení se zrodilo na turnaji v Miami ve čtvrtfinálovém duelu mezi Rafaelem Nadalem a Juanem Martinem del Potrem. Argentinský tenista přehrál světovou jedničku ze Španělska ve třech setech a v boji o finále jej čeká Andy Murray z Velké Británie. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Švýcar Roger Federer a srbský hráč Novak Djokovič.

Článek

Del Potro získal v duelu s Nadalem první set, ve druhém mu ale španělská jednička povolila jen tři hry. V rozhodující sadě už Nadal vedl dokonce 3:0, pak ale několikrát zachyboval a přišel velký obrat argentinského hráče. Del Potro nakonec dotáhl zápas do vítězného konce v tiebreaku, jenž vyhrál 7:3. "Za stavu 5:4 ve třetí sadě jsem si uvědomil, že mohu Rafaela porazit," uvedl po dramatickém utkání Del Potro. "Nehrál jsem dobře, ztratit vedení 3:0 nula je výbuch," štvalo Nadala.

Argentinského tenistu čeká v duelu o finále Andy Murray, který neměl příliš práce se zraněným Španělem Fernandem Verdaskem. Osmý nasazený se zranil již ve druhé hře prvního setu, přesto odmítl vzdát. Zápas měl ale rychlý průběh: britský tenista povolil soupeři uhrát pouhé tři gamy a zápas skončil již za 75 minut. "Pokud nejste stoprocentně zdraví, tak nemáte proti Andymu šanci," prohlásil po utkání Verdasco.

Azarenková může oplatit Wiliamsové porážku v Melbourne

První finalistkou turnaje v Miami se stala běloruská tenistka Victoria Azarenková. V dramatickém semifinále porazila Světlanu Kuzněcovovou z Ruska po setech 6:3, 2:6 a 7:5 a v sobotním finále se utká se Serenou Williamsovou, který v semifinále vyřadila svou sestru Venus.

Desátá hráčka světa Azarenková sice všechny tři předchozí duely se zkušenější Ruskou prohrála, na kurtech v Miami ale potvrdila výbornou formu. Devatenáctiletá Běloruska už letos vyhrála turnaje v Brisbane a v Memphisu.

V této sezóně prohrála Azarenková pouze v semifinále v Indian Wells s Věrou Zvonarevovou a v osmifinále Australian Open se Serenou Williamsovou. Nad tou přitom vedla 1:0 na sety, kvůli nevolnosti však musela zápas proti pozdější vítězce vzdát.

MIAMI
Muži, dvouhra - čtvrtfinále:
Del Potro (6-Arg.) - Nadal (1-Šp.) 6:4, 3:6, 7:6 (7:3), A. Murray (4-Brit.) - Verdasco (8-Šp.) 6:1, 6:2.
Semifinálové dvojice: Del Potro - A. Murray, Federer (2-Švýc.) - Djokovič (3-Srb.).
Ženy, dvouhra - semifinále:
Azarenková (11-Běl.) - Kuzněcovová (8-Rus.) 6:3, 2:6, 7:5, S. Williamsová (1-USA) - V. Williamsová (5-USA) 6:4, 3:6, 6:3.
Ženy, čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová, Raymondová (3-ČR/USA) - Kopsová-Jonesová, Spearsová (USA) 6:3, 6:2.

Reklama

Související témata: