Hlavní obsah

Berdych postoupil do finále turnaje v Mnichově

Český tenista Tomáš Berdych se probojoval na turnaji v Mnichově do finále díky sobotnímu vítězství nad Francouzem Jérémym Chardym 6:1, 5:7 a 6:2. O svůj pátý titul v kariéře bude v neděli hrát proti Michailu Južnému z Ruska.

Článek

"Je to zatím skvělý týden, všechno mi vychází a cítím se skvěle," citoval Berdycha server ATP Tour. "Teď už mě čeká jenom finále, na které se těším a chci si ho užít. A pokusím se vyhrát."

Duel proti bývalému vítězi wimbledonské juniorky začal čtvrtý nasazený Berdych výborně a dvěma získanými servisy svého soupeře vyhrál první set hladce 6:1. V tom druhém však při podání mladého Francouze žádnou šanci nedostal a naopak sám za stavu 5:6 zaváhal. "On hrál neuvěřitelně, úplně bez chyb," komentoval to Berdych.

Z prohraného setu se ale brzy oklepal a i díky deseti esům dovedl zápas do vítězného konce. "Získal jsem ve třetí sadě rychle brejk, dokázal soupeře dostat pod tlak, což fungovalo," řekl Berdych.

Berdych si zahraje ve finále turnaje ATP podeváté v kariéře (bilanci má zatím 4:4) a na německé půdě potřetí (dvakrát hrál finále na trávě v Halle). Pokud třiadvacetiletý Berdych v Mnichově vyhraje, napodobí tak krajana Jiřího Nováka, vítěze z roku 2001.

Svého nedělního soupeře dobře zná a bude mít možnost vylepšit zatím negativní vzájemnou bilanci tří výher a pěti porážek. Oba soupeři se na antuce v Mnichově potkali už předloni, kdy vyhrál Južnyj v semifinále 6:4 a 6:3. Letos spolu hráli dvakrát a bilanci mají 1:1.

České vítěze může mít v Mnichově také čtyřhra. Finále si totiž nečekaně zahrají Jan Hernych a Ivo Minář. Český pár, který dokázal v 1. kole vyřadit světové jedničky bratry Mika a Boba Bryanovy z USA, se v duelu o titul střetne s Australany Ashleyem Fisherem a Jordanem Kerrem.

Safinová oplatila Kuzněcovové týden starou porážku

Světová jednička Dinara Safinová z Ruska získala titul na tenisovém turnaji v Římě. Ve finále dnes porazila krajanku Světlanu Kuzněcovovou 6:3 a 6:2. Oplatila jí tak týden starou porážku ze Stuttgartu, kde se obě hráčky rovněž utkaly o turnajové vavříny.

Dnes ale sedmá nasazená Kuzněcovová na papírovou favoritku recept nenašla. Na Safinové nebyla znát páteční tříhodinová bitva proti Venus Williamsové a soupeřce vzala celkem pětkrát servis. Vzájemnou bilanci si tak vylepšila o sedmou výhru oproti pěti porážkám.

Safinová navíc razantně odpověděla Sereně Williamsové na výroky ze začátku týdne. Američanka se nechala slyšet, že tou pravou světovou jedničkou je jedině ona, ale o několik hodin později prohrála hned svůj úvodní duel na římské antuce s Patty Schnyderovou.

Belgičanka Wickmayerová vyhrála v Estorilu svůj první turnaj

Belgická tenistka Yanina Wickmayerová vyhrála v portugalském Estorilu poprvé v kariéře turnaj WTA. Devatenáctiletá hráčka dnes porazila ve finále Rusku Jekatěrinu Makarovovou 7:5 a 6:2 a získala prémii 28 tisíc eur.

Wickmayerová na cestě za titulem vyřadila v prvním kole i českou fedcupovou reprezentantku Petru Kvitovou a díky zisku 280 bodů se výrazně posune ve světovém žebříčku. V tom jí dosud patřilo 88. místo, nejlépe byla loni v srpnu dvaašedesátá. O několik týdnů dříve si tehdy zahrála v Birminghamu poprvé ve finále, od té doby však na výraznější úspěch čekala.

 Benešová v Madridu skončila

Česká tenistka Iveta Benešová nedohrála dnešní zápas prvního kola turnaje v Madridu. Duel s osmou nasazenou Naďou Petrovovou z Ruska vzdala za stavu 0:6, 1:2 kvůli viróze.

Šestadvacetileté Benešové se od prohraného semifinále Fed Cupu nedaří. Začátkem května vypadla na turnaji ve Stuttgartu už v prvním kole a před týdnem se s podnikem v Estorilu rozloučila ve druhém.

MNICHOV
Dvouhra - semifinále:
Berdych (4-ČR) - Chardy (Fr.) 6:1, 5:7, 6:2, Južnyj (Rus.) - Brands (Něm.) 3:6, 6:3, 6:4.
Čtyřhra - semifinále:
Hernych, I. Minář (ČR) - Gremelmayr, Meffert (Něm.) 6:3, 6:1.
ŘÍM
Dvouhra - finále:
Safinová (1-Rus.) - Kuzněcovová (7-Rus.) 6:3, 6:2.
BĚLEHRAD
Dvouhra - semifinále:
Kubot (Pol.) - Karlovič (2-Chorv.) 7:6 (7:0), 6:2.
ESTORIL
Ženy - dvouhra, finále:
Wickmayerová (Belg.) - Makarovová (6-Rus.) 7:5, 6:2.
Ženy - čtyřhra, finále:
Kopsová-Jonesová, Spearsová (3-USA) - Fichmanová, Marosiová (Kan./Maď.) 2:6, 6:3, 10:5.
Dvouhra - finále:
Wickmayerová (Belg.) - Makarovová (6-Rus.) 7:5, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Kopsová-Jonesová, Spearsová (3-USA) - Fichmanová, Marosiová (Kan./Maď.) 2:6, 6:3, 10:5.
Muži - dvouhra, semifinále:
Montaňés (7-Šp.) - Capdeville (Chile) 6:3, 6:4.
MADRID
Ženy - dvouhra, 1. kolo:
Dementěvová (3-Rus.) - Matteková-Sandsová (USA) 6:4, 6:1, Čeng Ťie (15-Čína) - Kirilenková (Rus.) 6:4, 6:4.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner