Hlavní obsah

V Česku začne restart tenisových challengerů, budou čtyři v řadě

Praha

Česko se stane jednou z hlavních destinací při restartu tenisového sezony po koronaviru v kategorii mužských challengerů ATP. V srpnu a září se uskuteční čtyři za sebou - dva v Praze a po jednom v Ostravě a v Prostějově.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Antuka pražské Sparty. Ilustrační foto

Článek

Vedení ATP Challenger Tour oslovilo při hledání pořadatelů Český tenisový svaz, který po dohodě s tradičními dějišti challengerů v Česku nabídl čtyři akce. Všechny turnaje se budou hrát na antuce se stejnou dotaci 125 tisíc dolarů.

Česko tak čeká tenisově nabitý srpen a září. Na pražské Spartě se navíc bude hrát od 10. do 15. srpna turnaj žen Prague Open okruhu WTA. Na něj budou navazovat challengery - první bude od 17. srpna hostit Štvanice, na Spartě se bude hrát od 24. srpna, v Ostravě se začne 31. srpna a 7. září v Prostějově.

Hrát se bude starým formátem. V hlavních soutěžích se představí 32 tenistů (nově jich bývá 48) a o čtyři místa si zahraje v kvalifikaci 16 hráčů.

V Praze, Ostravě i v Prostějově se měly letos hrát challengery v první polovině roku, ale kvůli opatřením proto šíření nemoc covid-19 byly zrušeny.

Mezinárodní tenisová sezona je přerušena od března. WTA Tour má znovu začít 3. srpna v Palermu, mužský okruh ATP o jedenáct dnů později ve Washingtonu. Mužský nižší okruh ATP se rozejde v Praze a v Itálii 17. srpna.

Reklama