Hlavní obsah

Na Roland Garros v pondělí nastoupí šest českých tenistů

V pondělí zasáhne do hry na Roland Garros šest českých tenistů. K úvodnímu utkání na pařížském grandslamu nastoupí devatenáctý nasazený Tomáš Berdych, Lucie Šafářová, Jan Vaněk, Lucie Hradecká, Barbora Záhlavová Strýcová a Ivo Minář.

Článek

Berdycha čeká Ital Simone Bolelli, kterého český hráč dokázal ve třech dosavadních vzájemných zápasech dvakrát porazit. Těsně před Berdychem nastoupí na kurtu číslo sedm k duelu prvního kola Vaněk, jehož soupeřem je dvanáctý nasazený Fernando Gonzalez z Chile.

Největší zastoupení bude mít český tenis na kurtu číslo deset, kde se představí Hradecká s Yvonne Meusburgerovou, po nich se utká Záhlavová Strýcová s Lourdes Dominguezovou a po jejich zápase nastoupí Minář k duelu se Španělem Oscarem Hernandezem. Šafářovou čeká na kurtu číslo šest zápas s Němkou Sabine Lisickou.

Do hry v pondělí také vstoupí obě světové jedničky. Dinara Safinová, která ještě nikdy žádný grandslam nevyhrála, zahájí program na centrálním dvorci Philippa Chatriera utkáním s Annou Keothavongovou z Velké Británie. Po jejich souboji nastoupí vítěz čtyř předchozích Roland Garros Rafael Nadal, kterého čeká Brazilec Marcos Daniel.

Poté čeká na centrálním dvorci zápas prvního kola také druhého hráče světa Rogera Federera. Švýcarský tenista se utká se Španělem Albertem Martinem.

Pondělní program French Open (začátky v 11:00):
Kurt Philippa Chatriera: Safinová (1-Rus.) - Keothavongová (Brit.), Nadal (1-Šp.) - Daniel (Braz.), Martin (Šp.) - Federer (2-Švýc.), Bartoliová (13-Fr.) - Parmentierová (Fr.).
Kurt Suzanne Lenglenové: Sugijamaová (Jap.) - Rezaiová (Fr.), V. Williamsová (USA) - Matteková-Sandsová (USA), Mathieu (32-Fr.) - Recouderc (Fr.), Roddick (6-USA) - Jouan (Fr.).
Kurt č. 1: Devilder (Fr.) - Wawrinka (17-Švýc.), Jakimovová (Běl.) - Šarapovová (Rus.), Phau (Něm.) - Chardy (Fr.), Duševinová (Rus.) - Wozniacká (10-Dán.).
Kurt č. 6: druhý zápas Šafářová (ČR) - Lisická (Něm.).
Kurt č. 7: druhý zápas F. Gonzalez (12-Chile) - Vaněk (ČR), Bolelli (It.) - Berdych (19-ČR).
Kurt č. 10: druhý zápas Meusburgerová (Rak.) - Hradecká (ČR), Záhlavová Strýcová (ČR) - Dominguezová (Šp.), Hernandez (Šp.) - I. Minář (ČR).

Reklama