Hlavní obsah

Tenista Montcourt považuje trest za sázky za příliš tvrdý

PAŘÍŽ

Francouzskému tenistovi Mathieumu Montcourtovi se nelíbí trest, který od ATP dostal za sázení. Čtyřiadvacetiletý soupeř Radka Štěpánka ve druhém kole právě probíhajícího Roland Garros musí zaplatit pokutu 12 000 dolarů (asi 319 tisíc korun) a v červenci mu začne běžet pětitýdenní distanc.

Článek

Montcourt před čtyřmi lety prosázel na zápasy jiných tenistů 192 dolarů, a přestože vyšetřování prokázalo, že výsledek ani jednoho z nich neovlivnil, byl loni v srpnu potrestán. "Vsadil jsem asi na 20 nebo 25 hráčů. Nejvyšší sázka byla tři dolary a nakonec jsem prohrál 36 dolarů. Proto mi to celé přijde nesmyslné," řekl agentuře Reuters. "Každý se tomu směje, takže to není jen můj názor. Chápete to? Sázel jsem na Agassiho a ten už tři nebo čtyři roky nehraje. Trest je příliš tvrdý. Pro hráče, jako jsem já, je pokuta 12 000 dolarů moc," uvedl Montcourt, který si zatím v kariéře vydělal 327 000 dolarů.

Podle pravidel mají tenisté přísně zakázáno sázet na jakékoliv tenisové zápasy a ATP provinění tvrdě trestá od předloňského turnaje v Sopotech, kde za podezřelých okolností skrečoval zápas s Martinem Vasallem Arguellem favorizovaný Nikolaj Davyděnko.

"Jenom ze mě chtějí udělat odstrašující případ. Jako z Gasqueta," připomněl Montcourt svého krajana. Francouzský tenista byl suspendován kvůli pozitivnímu nálezu na kokain, který mu našli v těle při dopingové kontrole před turnajem v Miami. "Nemůžu mluvit o něm, ale o kokainu. Ještě nikdo nedokázal, že tahle droga má vliv na sportovní výkon," prohlásil.

Reklama