Hlavní obsah

Tenisový turnaj v Brně si zahraje nejméně 11 domácích hráček

Pět českých hráček se díky postavení v žebříčku dostalo přímo do hlavní soutěže druhého ročníku tenisového turnaje ITF RC Sport Trophy, který se uskuteční v příštím týdnu od úterý do neděle v Brně. O body a dotace v celkové výši 25 000 dolarů budou bojovat Sandra Záhlavová, Renata Voráčová, Tereza Hladíková, Andrea Hlaváčková a Michaela Paštiková, navíc obdrželo divokou kartu šest domácích juniorek.

Článek

"Chceme hlavně juniorkám nabídnout šanci sbírat body, aby se dostaly do světového žebříčku. Dáváme přednost jejich startům v menších turnajích žen než například v juniorském turnaji v Paříži. Z hlediska jejich tenisové budoucnosti je tato cesta výhodnější," uvedl na dnešní tiskové konferenci v Brně sportovní ředitel Českého tenisového svazu Jaroslav Baláš.

Prostřednictvím divoké karty si turnaj zahrají Kristýna Plíšková, Karolína Plíšková, Martina Borecká, Martina Kubičíková, Klára Fabíková a Nikola Fraňková.

Chybět naopak bude loňská vítězka Zuzana Ondrášková, jež dala přednost jinému programu. "Měla by se objevit až o týden později ve Zlíně. Ovšem mám zprávu, že se v úterý zranila při tréninku v Paříži," dodal Baláš.

Turnajovou jedničkou v Brně bude jednadvacetiletá Ruska Jekatěrina Ivanovová, která je momentálně na 151. místě žebříčku WTA.

Reklama

Související témata: