Hlavní obsah

Na tenisovém Zubr Cupu žen půjde i o domácí mistrovský titul

Nejkvalitnější obsazení v dosavadní historii bude mít v příštím týdnu mezinárodní ženský tenisový turnaj ITF Zubr Cup v Přerově s dotací 25 000 dolarů, který bude současně mezinárodním mistrovstvím České republiky. Turnajovou jedničkou bude 89. hráčka žebříčku WTA Elena Baltachaová z Británie, druhou nejvýše nasazenou je česká hráčka Sandra Záhlavová.

Článek

"Turnaj se započítává ještě do letošního hodnocení a hráčkám půjde o žebříčkové body a tím také o účast na lednovém Australian Open. Vítězka získá 50 bodů," uvedl na dnešní tiskové konferenci sportovní ředitel Českého tenisového svazu Jaroslav Baláš. Z dalších českých hráček patří do okruhu favoritek Karolína Plíšková, Eva Birnerová a obhájkyně loňského prvenství Tereza Hladíková.

Divoké karty obdrží Martina Borecká, Martina Kubičíková a Pernilla Mendesová, o přidělení poslední čtvrté karty rozhodnou pořadatelé do konce tohoto týdne.

V pondělí 30. listopadu a v úterý 1. prosince bude na programu kvalifikace, od středy do neděle se odehraje hlavní turnaj za účasti 32 hráček.

Tenisový Zubr Cup bude mít na programu šestý ročník. Před dvěma lety tento turnaj vyhrála Petra Kvitová, která potom vykročila do nejlepší stovky světových tenistek.

Reklama

Související témata: