Hlavní obsah

Před českými tenisty musíme mít respekt, řekl před finále López

BARCELONA

Tenista Feliciano López tvrdí, že finále Davisova poháru nebude pro Španěly "procházkou". Sedmačtyřicátý hráč dvouhry ATP varuje před předčasnou euforií a tvrdí, že je třeba mít v souboji o salátovou mísu před českým výběrem respekt.

Foto: Rafael Marchante, Reuters

Španělští tenisté Feliciano Lopez (vpravo) a Tommy Robredo během semifinále Davisova poháru

Článek

"V sedmdesáti procentech vyhrávají zápasy domácí, ale historie Davis Cupu zná nespočet výjimek. My ale nechceme, aby Česká republika prolomila statistiky," řekl López španělskému deníku Marca. "Nesmíme ale udělat chybu a být v euforii, protože lidé si mohou myslet, že zápas bude procházkou. Musíme zůstat realisty a respektovat sílu našeho soupeře. Určitě nás čeká hodně těžký zápas," řekl.

Španělé přivítají české tenisty ve finále příští týden v Barceloně, kde se zápas uskuteční v hale na antuce od 4. do 6. prosince.

López zasáhne do utkání s největší pravděpodobností pouze ve čtyřhře, v které by měl vytvořit pár s Fernandem Verdaskem. Spolu mají v Davisově pohár bilanci čtyř výher a tří porážek. Proti Česku už si v Davis Cupu zahrál a v roce 2004 v Brně porazil Tomáše Berdycha.

Osmadvacetiletý López bude hrát druhé finále Davisova poháru v kariéře. Loni přispěl k zisku titulu ve čtyřhře proti Argentině. "Výhra byla neuvěřitelná a chtěl bych to zažít znovu. K dalšímu finále vzhlížím s velkým očekáváním a touhou," pronesl tenista.

V barcelonské hale požene domácí za výhrou skoro patnáct tisíc fanoušků. López věří, že budou pro hráče podporou a nedostanou tým pod zbytečný tlak. "Budeme cítit zodpovědnost, ale všichni jsme zkušení a víme, jak se s takovou situací vypořádat," řekl López. Za pravdu mu dává statistika: Španělé doma sedmnáctkrát v řadě neprohráli.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články