Hlavní obsah

Dlouhý s Paesem chtějí příští rok hrát víc turnajů než letos

LONDÝN

Český tenista Lukáš Dlouhý a jeho deblový partner Leander Paes chtějí příští rok spolu odehrát více turnajů a udržet si výkonnost po celý rok, nejen při grandslamech. Oba se na tom shodli po svém posledním zápase na londýnském Turnaji mistrů, v němž v pátek podlehli bělorusko-izraelské dvojici Mirnyj, Ram.

Foto: Sang Tan, ČTK/AP

Ind Leander Paes (vlevo) a Lukáš Dlouhý na Turnaji mistrů v Paříži

Článek

Nyní se ale Dlouhý hodlá zaměřit na finále Davisova poháru se Španělskem příští týden v Barceloně. "Zítra odlétám přes Prahu do Barcelony," řekl tenista.

V souvislosti s vyřazením obou španělských tenistů Rafaela Nadala i Fernanda Verdaska z Turnaje mistrů předpokládá, že v sestavě finálového soupeře nastanou změny. "Já si myslím, že budou ještě nějaký změny. Uvidíme, co přinese dalších pár dní," řekl Dlouhý.

Stejně jako loni při Turnaji mistrů v Šanghaji i v Londýně s Paesem vypadli už ve skupině a prohráli všechny zápasy. "Po (zářijovém) US Open jsme spolu dlouho nehráli, ale tady jsme určitě chtěli uspět," řekl Dlouhý v souvislosti s výpadkem kvůli Paesovu zranění.

"Přijeli jsme o týden dřív trénovat, ale bohužel to nebylo ono. Neměli jsme dost času, abychom se dostali do formy, v jaké jsme byli předtím," doplnil český deblista.

Podle Paese to ale i přes nezdar na Turnaji mistrů byla fantastická sezona. "Byli jsme jediná dvojice, která vyhrála dva grandslamy," uvedl indický tenista, který s Dlouhým letos zvítězil v Paříži a v New Yorku.

"Příští rok si chceme udržet výkonnost celý rok a hrát konzistentně. Zachovat kvalitu na velkých turnajích a přidat na menších," dodal Dlouhý, který letos s Paesem odehrál 12 turnajů. "To není moc, všichni ostatní hráli 23 až 25 turnajů," dodal.

Reklama