Hlavní obsah

Na zkrocení Španělů dostali Berdych a spol. toreadorské mulety

Veronika FeltováSport.cz

S toreadorskými muletami vyrazili na finále Davis Cupu čeští reprezentanti Tomáš Berdych, Jan Hájek, kapitán Jaroslav Navrátil a sparingpartner Dušan Lojda. "Všichni jsou zdraví. Doufám, že forma, kterou kluci měli, vydrží a na Španěly vletíme," řekl před odjezdem do Barcelony Jaroslav Navrátil. Radek Štěpánek a Lukáš Dlouhý se k týmu připojí v neděli.

Foto: Petr Horník, Právo

Zleva: Dušan Lojda, Tomáš Berdych, Jan Hájek a Jaroslav Navrátil s toreadorskými muletami

Článek
Fotogalerie

S úsměvem na tváři odcestovali v sobotu ráno čeští tenisté na finále Davisova poháru. Z pražského Hlavního nádraží se vydali na letiště a odtud zamířili do Barcelony, kde se od 4. do 6. prosince uskuteční duel, který určí nového majitele slavné salátové mísy.

Zatím však nejsou v kompletní sestavě. Z Prahy odcestovali Tomáš Berdych, Jan Hájek, kapitán Jaroslav Navrátil a sparingpartner Dušan Lojda. "V neděli za námi přiletí Radek Štěpánek z Floridy a Lukáš Dlouhý z Londýna. Důležité je, že jsou všichni zdraví," řekl na úvod tiskové konference Jaroslav Navrátil.

Tým tento týden trénoval na antuce v Prostějově a Navrátil je s přípravou spokojený. "Vše probíhalo podle mých představ, udělali jsme kus dobré práce. Doufám, že forma, kterou kluci měli, vydrží a na Španěly vletíme," prohlásil kapitán.

Lojda jako Nadal

Vzhledem k tomu, že Rafael Nadal, Fernando Verdasco i Feliciano López hrají levou rukou, byl do týmu povolán jako sparingpartner Dušan Lojda. "Byl to těžký úkol napodobovat Rafaela Nadala," vyprávěl se smíchem Lojda. "Snad to ale klukům pomáhá a budou na Španěly dobře připraveni," dodal.

Nadal s Verdaskem se tento týden v Londýně zúčastnili Turnaje mistrů a přestože oba všechny své zápasy prohráli, Češi ví, že na ně ve Španělsku nečeká nic lehkého. "Turnaj mistrů jsem sledoval. Nadal hraje skvěle od základní čáry, Verdasco má výborný servis a forhend. I když v Londýně všechno prohráli, bude to s nimi velmi těžké," přiznal Navrátil. "Navíc hrají doma na antuce."

"Ale věřím, že když budou hrát kluci na 150 procent, tak mají šanci zvítězit," dodal Navrátil. Celý tým ví, jak velký zájem o tenis postup do finále po 29 letech vzbudil. "Tlak zatím ještě není, máme týden do zápasu. Věřím, že se o to kluci poperou, a doufám, že vaše očekávání splníme," vzkázal Navrátil fanouškům.

Šance tu je

A jeho slova potvrdil i Tomáš Berdych. "Šanci určitě máme a pokusíme se o ni poprat," slíbil čtyřiadvacetiletý tenista, který si v neděli splní přání a půjde se podívat na fotbalový zápas Barcelony s Realem Madrid. "Lístků máme sice jen pět, ale doufám, že já jsem si svými předešlými výkony jeden vybojoval," smál se.

Na cestu český tým vyprovázela hudba ze slavné opery Carmen a předehra Pochod toreadorů. Důvod? Od prezidenta svazu Iva Kaderky dostali na zkrocení španělských tenistů toreadorské mulety...

Reklama