Hlavní obsah

Čermák s Mertiňákem odjíždějí i přes prohru z Londýna spokojeni

LONDÝN

Český tenista František Čermák a jeho spoluhráč ve čtyřhře, Slovák Michal Mertiňák, v sobotu sice vypadli v semifinále Turnaje mistrů, ale se svým vystoupením v Londýně i celou sezónou byli spokojeni. Oba se teď těší na dovolenou, kterou stráví v Thajsku, ale v bezpečné vzdálenosti od sebe.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

František Čermák (vpravo) se svým deblovým partnerem Michalem Mertiňákem

Článek

V sobotním prohraném zápase s bělorusko-izraelským párem Max Mirnyj, Andy Ram jim především nešly returny. "To byl asi náš největší problém," řekl Mertiňák.

Přesto měli pět příležitostí vzít soupeři podání. "Kdybychom využili aspoň jeden brejkbol, mohlo to být úplně jinak," myslí si Mertiňák. Ale podle Čermáka neměli ani tak velkou šanci, protože při jejich výhodách se soupeři vždy povedlo první podání. "Tak to je těžké. Po prvním servisu je to s nimi vždy těžké zreturnovat," dodal český tenista.

Oba jsou přesto se svou první účastí na Turnaji mistrů spokojeni. "Hráli jsme dobře, se zápasy tady jsme spokojení," řekl Čermák. "Postoupili jsme do semifinále, hráli jsme s nejlepšími hráči, některé jsme porazili. Získali jsme tu určitě zkušenosti."

Účast na Turnaji mistrů pro ně byla úspěšná i finančně - z Londýna si společně odvážejí 110 000 dolarů (skoro dva milióny korun). Pro oba je to největší finanční prémie v kariéře.

Oba na dovolenou do Thajska, snad se nepotkají

"Byla to moc dobrá sezóna. Chtěli bychom, aby příští rok byl stejný. Pokud budeme zdraví, neměli bychom si pohoršit," dodal Mertiňák.

Čermák si myslí, že během letošního roku si potvrdili, že mohou hrát dobře na každém povrchu. "Vyhráli jsme čtyři turnaje na antuce a jeden na betonu. Naše největší síla bude příští rok asi zase na antuce, ale když člověk hraje dobře, tak je to jedno," dodal třiatřicetiletý tenista.

Oba si teď jedou od tenisu odpočinout na dovolenou do Thajska, každý ovšem jinam. "Pečlivě jsme vybrali místa tak, abychom k sobě nedoběhli. Doufám, že když půjdu běhat po pláži, tak Michala nepotkám," usmál se Čermák. "Přece jenom - letos jsme spolu strávili na turnajích 261 dní," dodal Mertiňák.

Reklama