Hlavní obsah

VIDEO: Salátové mísy jsou v Praze, tenisté dostali zmenšené repliky

Veronika FeltováSport.cz

Salátová mísa je přeci jen v České republice. Český daviscupový tým sice prohrál ve finále Davisova poháru v Barceloně, ale jako cenu za druhé místo dostali čeští reprezentanti stříbrné medaile a malé repliky salátové mísy. "Chtěli jsme si samozřejmě odvézt tu velkou, ale i tahle malá je moc pěkná. Bude to hezká vzpomínka," prohlásil Tomáš Berdych.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Zleva tenisté Lukáš Dlouhý, Tomáš Berdych, nehrající kapitán Jaroslav Navrátil a Jan Hájek s trofejemi pro poraženého finalistu Davis Cupu po návratu z Barcelony.

Článek

Se zmenšenými replikami salátové mísy a s dobrou náladou přiletěli v pondělí dopoledne do České republiky Tomáš Berdych, Lukáš Dlouhý, Jan Hájek a nehrající kapitán Jaroslav Navrátil. Radek Štěpánek z Barcelony dorazil už v noci.

"Naše očekávání bylo o něco větší. Malinko jsme doufali, že bychom mohli vyhrát," prohlásil nehrající kapitán Jaroslav Navrátil na úvod tiskové konference po příletu na ruzyňské letiště. "Výsledek 5:0 vypadá hrozně, ale prohrály tady takhle i jiné týmy. Kluci bojovali, i když prohrávali. Na kurtu nechali všechno. Španělé jsou prostě jedni z nejlepších," dodal.

I přesto ale v týmu převládala dobrá nálada. Vždyť Češi byli ve finále Davis Cupu po dlouhých devětadvaceti letech. "Měli jsme vynikající sezónu, kterou budeme chtít příští rok potvrdit," řekl Navrátil a Tomáš Berdych jeho slova doplnil: "Příští rok se o salátovou mísu pokusíme opět porvat."

Mísa je krásnou vzpomínkou

S prázdnou ze Španělska ale český daviscupový tým neodjel. Všichni dostali za druhé místo stříbrné medaile a i zmenšené repliky salátové mísy. "Chtěli jsme si samozřejmě odvézt tu velkou, ale i tahle malá je moc pěkná. Vůbec jsem nečekal, že něco dostaneme. Takže pro mě to bylo příjemné překvapení. Aspoň máme na finále Davis Cupu nějakou vzpomínku," řekl Tomáš Berdych.

Nehrající kapitán daviscupového týmu Jaroslav Navrátil (vlevo), Radek Štěpánek (uprostřed) a Tomáš Berdych se salátovými mísami pro poraženého finalistu.foto: ČTK/Jaroslav Ožana

"Dám si ji na stěnu k dalším oceněním," prozradil Lukáš Dlouhý. A Tomáš Berdych dodal: "Umístím si ji někam, kde bude dobře vidět. Rád se na ni vždy podívám. Jak jsem říkal, pohled na ni bude příjemnou vzpomínkou."

S Belgií to nebude nic jednoduchého

Nyní čeká na tenisty krátký odpočinek a poté se opět vrhnou do tréninkového procesu. "Relaxovat budu tak dva tři dny. Nic delšího si nemůžu dovolit, protože nová sezóna už pomalu klepe na dveře a já se na ni musím pořádně připravit," uvedl Berdych.

A s nadcházející sezónou přijde i další ročník Davis Cupu. "I když los vypadá příznivě, nebudeme to mít vůbec jednoduché. V prvním kole narazíme na Belgii. Ta má čtyři vyrovnané hráče, navíc se bude hrát u nich doma. A my tam musíme vyhrát, abychom se vyhnuli baráži," naznačil představu Navrátil.

"Pokud se nám to povede, bude na nás čekat Chile, nebo Izrael. Je ale předčasné spekulovat. Nejdříve musíme přejít přes Belgičany. A pak půjdeme zápas od zápasu," uzavřel nehrající kapitán.

Reklama