Hlavní obsah

Tenistka Heninová před návratem věří, že bude lepší než dřív

Čas mimo tenis jí pomohl dospět a na kurty se vrátí jako lepší hráčka, než byla dříve. Pokud se slova Justine Heninové naplní, pak se má tenisový svět na co těšit.

Foto: Thierry Roge, Reuters

Bývalá světová jednička Justine Heninová se vrací k tenisu

Článek

Belgičanka byla před ukončením kariéry v roce 2008 první hráčkou světa a mimo jiné vyhrála sedm grandslamových turnajů. Už za několik dnů se ukáže, jak na tom Heninová skutečně je. V Brisbane bude hrát první turnaj WTA po devatenáctiměsíční pauze.

"Věřím, že můžu být lepší hráčkou než před pauzou, protože si myslím, že dokážu lépe využít svých zkušeností než dříve," uvedla sedmadvacetiletá Heninová pro webové stránky turnaje v Brisbane, který bude spolu se Sydney její přípravou na Australian Open.

Rodačka z Lutychu dosud vyhrála 41 profesionálních turnajů, získala zlatou olympijskou medaili a na prémiích vydělala přes 20 milionů dolarů. S tenisem nečekaně skončila krátce před svým oblíbeným Roland Garros jako první úřadující světová jednička v historii.

"Život bez tenisu pro mě byl velkou zkušeností a cítím, že jsem jako člověk dospěla. Znám sama sebe lépe," řekla a dodala: "Když hrajete na dvě stě procent, tak nemáte čas si mnoho věcí uvědomit. Až když jsem přestala, tak jsem ocenila vše, co jsem dokázala."

K návratu se definitivně rozhodla letos v září, protože pořád cítila, že má v sobě jiskru, a tenis jí chyběl. "Vracet se ke své vášni po takové životní etapě je skvělé. Začínám svoji druhou kariéru, která by měla být odlišná od té předchozí," uvedla tenistka.

Reklama