Hlavní obsah

Český šampionát v plážovém tenisu opět ovládli Italové

Mezinárodní mistrovství České republiky v plážovém tenisu dnes v Praze podle očekávání opět ovládli Italové, kteří v tomto sportu dominují i ve světovém žebříčku. Semifinálová soupiska díky jejich jménům připomínala s trochou nadsázky menu v pizzerii.

Článek

Mezinárodní mistrovství České republiky v plážovém tenisu dnes v Praze podle očekávání opět ovládli Italové, kteří v tomto sportu dominují i ve světovém žebříčku. Semifinálová soupiska turnaje v mužské a ženské čtyřhře díky jejich jménům připomínala s trochou nadsázky menu v pizzerii.

Titul v mužské kategorii získali aktuální mistři Evropy Andrea Fiochi a Fabio Felisatti, kteří se postarali o překvapení hlavně v semifinále. Překazili obhajobu českého titulu mistru světa Alexi Mingozzimu, který se současnou světovou čtyřkou Alessandrem Calbuccim podlehl evropským šampionům v třísetové bitvě. Ve finále pak zdolali Mattea Catalana s jediným neitalským finalistou, Sanmariňanem Williamem Forcellinim, pátým hráčem světového žebříčku.

V ženské čtyřhře patřily k favoritkám Silvia Storariová a Elena Vianellová, které se na zářijovém evropském mistrovství na píscích v italském Cagliari probojovaly až do semifinále. Ve finále je však hladce přehrály jejich krajanky Simona Bonadonnaová a Federica Bacchettaová, které patří ke špičkám italského národního týmu. Obhájkyně loňského prvenství Giulie Spazzolliová a Elena Del Ducaová letos v Praze chyběly.

Zájemci mohli závěrečné zápasy českého mistrovství sledovat v přímém přenosu na www.praguebtopen.cz. Podle prezidenta České asociace plážového tenisu a europoslance ODS Edvarda Kožušníka semifinále sledovalo až 2500 lidí nejen z Evropy, ale i z USA, Japonska a Brazílie.

Čeští hráči se do dostali jen do čtvrtfinále, a to díky nejlepšímu současnému českému plážovému tenistovi Lukášovi Mrňavému, který je ve světovém žebříčku 22. S Pavlem Řádkem skončili na pálkách dua Mignozzi - Calbucci, kterému o kolo dříve podlehl Kožušník s Italem Claudiem Ambonim.

Plážový tenis je směsicí plážového volejbalu, badmintonu a klasického tenisu. Hraje se většinou podle evropských pravidel s podhuštěnými tenisovými míči a pálkami, které se podobají tenisovým raketám, ale místo strunového výpletu mají celistvou pevnou plochu. České mistrovství se hraje už potřetí záměrně až koncem roku na vytápěném písku v nafukovacích halách v pražské Michli, aby jeho organizátoři mohli do české metropole přilákat hráče ze světové špičky.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner