Hlavní obsah

Voráčová postoupila z kvalifikace na Australian Open

MELBOURNE

V kvalifikaci na Australian Open uspěla z českých tenistů pouze Renata Voráčová. Šestadvacetiletá hráčka v sobotu ve třetím kole zdolala pátou nasazenou Italku Marii Elenu Camerinovou 7:6 (7:2), 0:6, 6:1. V prvním kole se Voráčová utká s Němkou Andreou Petkovicovou, která bude v zápase papírovou favoritkou.

Článek

České tenistce patří v žebříčku 125. místo, zatímco dvaadvacetiletá rodačka z bosenské Tuzly Petkovicová je na 49. pozici. Voráčová si zahraje dvouhru na Australian Open potřetí v kariéře. Nejlépe si vedla v roce 2007, kdy postoupila do druhého kola.

V kvalifikaci se rozhodlo tako o první soupeřce Barbory Záhlavové-Strýcové, kterou bude Ruska Regina Kulikovová.

Kvalifikací prošla šestnáctá hráčka světa Belgičanka Yanina Wickmayerová, která zmeškala termín přihlášek do hlavní soutěže kvůli trestu za porušení antidopingových pravidel. Protože třikrát během roku neoznámila místo svého pobytu, dostala roční distanc, který byl po jejím odvolání v prosinci zrušen.

Postup si v sobotu zajistila hladkým vítězstvím dvakrát 6:0 nad Španělkou Lourdes Dominguez-Linovou. "Zasloužila jsem si místo v pavouku rovnou, ale nejsem nijak naštvaná. Jen trochu zklamaná," uvedl dvacetiletá semifinalistka loňského US Open, kterou v prvním kole čeká Rumunka Alexandra Dulgheruová.

Kvalifikace tenisového Australian Open:
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Voráčová (14-ČR) - Camerinová (5-It.) 7:6 (7:2), 0:6, 6:1.

Reklama